Laptop İçin SSD
-
Laptoptaki 5400 rpm disk kağnı gibi çalışmaya başladı. Bu diski laptopun dvd writer ını çıkararak hdd caddy ile yedek disk olarak kullanmak ve windows u içine kurmak için harddisk slotuna 120 gb bir ssd alıp montelemek istiyorum.
Sizce hangi ssd diski almalıyım?
-
samsung 850 evo
-
Hocam selam;
Şirkette laptoplara geçen sene deneme amaçlı 30 adet aldık. CD-ROM' u söktük yerinede üzerindeki 1TB HDD' leri taktık. Canavar gibi sessiz sedasız hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Şimdi tüm laptopları SSD' ye çevirmeyi planlıyoruz.
Yine uzun süredir evde kendi sistemlerimde kullanıyorum. Ürünü tavsiye ederim zararını hiç görmedim. Faydası say say bitmez. Fiyatıda baya uçmuş ya ben kendime 300TL' ye almıştım. HB' da KDV indirimide varmış. Yine uyguna geliyor.
BaD_BoYs tarafından 25/Nis/17 11:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Makinan kac senelik hocam eger yeni nesil sata 3 destegi yoksa 500mb okur yazar disk alip fazla para odeme. Makinan 6. Nesil veya 7. Nesil degilse bi halta yaramaz evo. Git slicon power vs al daha iyi bu arada dip not sp nin flash bellegi 6 senedir var surekli aktif kullanieim daha olmediler. Ssd leride performanslidir
-
ayhun bunu yazdı
Makinan kac senelik hocam eger yeni nesil sata 3 destegi yoksa 500mb okur yazar disk alip fazla para odeme. Makinan 6. Nesil veya 7. Nesil degilse bi halta yaramaz evo. Git slicon power vs al daha iyi bu arada dip not sp nin flash bellegi 6 senedir var surekli aktif kullanieim daha olmediler. Ssd leride performanslidir
Sp nin ssdsi var bende de, ikinci disk olarak kullanıyorum. Hdd den iyi, ama intel ssd nin yaninda sönük kaliyo
-
Makine bu:
ACER Aspire V3-571G-NX-M6AEY-001 i7-3630 2.4GHz 8GB 500GB 2GB GT730 15.6" Windows 8 Notebook 2013 ün sonlarına doğru almıştım.
Uygun fiyat olarak bakınca sadisk in var ama bilemedim.
Samsung tavsiye etmişsiniz bu daha mı iyi?
-
konusu açılmışken elinde eski bilgisayarından kalan 50 100 gb arası hard diski olan varsa ücreti mukabilinde talibim
-
SaviorAngel bunu yazdı
konusu açılmışken elinde eski bilgisayarından kalan 50 100 gb arası hard diski olan varsa ücreti mukabilinde talibim
Var hocam.
-
SSD fiyatları iyice uçmuş. Şubat ayında 128 GB Aidata SSD 180 liraydı.
Benimki buydu : http://urun.n11.com/hard-disk/128gb-adata-su800-25-3d-nand-128gt-c-560520mb-P148491513
Markası Aidata ama içini Samsung üretiyormuş. 3 yıl garanti veriyorlar.
Birde SSD alırken IOPS değerine dikkat edin. Ben çok araştırmıştım. Mesala SanDisk'in SSD'leri bu konuda çok kötü.
mkyb tarafından 25/Nis/17 20:20 tarihinde düzenlenmiştir -
Samsung Evo 850 ( kullanıyorum yok böyle birşey)