Laptop İçin SSD

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Laptoptaki 5400 rpm disk kağnı gibi çalışmaya başladı. Bu diski laptopun dvd writer ını çıkararak hdd caddy ile yedek disk olarak kullanmak ve windows u içine kurmak için harddisk slotuna 120 gb bir ssd alıp montelemek istiyorum.

Sizce hangi ssd diski almalıyım?

Not late for nothing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

samsung 850 evo

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Hocam selam; 

Şirkette laptoplara geçen sene deneme amaçlı 30 adet aldık. CD-ROM' u söktük yerinede üzerindeki 1TB HDD' leri taktık. Canavar gibi sessiz sedasız hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Şimdi tüm laptopları SSD' ye çevirmeyi planlıyoruz.
    Yine uzun süredir evde kendi sistemlerimde kullanıyorum. Ürünü tavsiye ederim zararını hiç görmedim. Faydası say say bitmez. Fiyatıda baya uçmuş ya ben kendime 300TL' ye almıştım. HB' da KDV indirimide varmış. Yine uyguna geliyor.

Samsung 850 EVO 250GB

BaD_BoYs tarafından 25/Nis/17 11:39 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Makinan kac senelik hocam eger yeni nesil sata 3 destegi yoksa 500mb okur yazar disk alip fazla para odeme. Makinan 6. Nesil veya 7. Nesil degilse bi halta yaramaz evo. Git slicon power vs al daha iyi bu arada dip not sp nin flash bellegi 6 senedir var surekli aktif kullanieim daha olmediler. Ssd leride performanslidir

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Makinan kac senelik hocam eger yeni nesil sata 3 destegi yoksa 500mb okur yazar disk alip fazla para odeme. Makinan 6. Nesil veya 7. Nesil degilse bi halta yaramaz evo. Git slicon power vs al daha iyi bu arada dip not sp nin flash bellegi 6 senedir var surekli aktif kullanieim daha olmediler. Ssd leride performanslidir

Sp nin ssdsi var bende de, ikinci disk olarak kullanıyorum. Hdd den iyi, ama intel ssd nin yaninda sönük kaliyo 

black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Makine bu:  ACER Aspire V3-571G-NX-M6AEY-001 i7-3630 2.4GHz 8GB 500GB 2GB GT730 15.6" Windows 8 Notebook

2013 ün sonlarına doğru almıştım. 

Uygun fiyat olarak bakınca sadisk in var ama bilemedim.

Samsung tavsiye etmişsiniz bu daha mı iyi?

Not late for nothing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek

konusu açılmışken elinde eski bilgisayarından kalan 50 100 gb arası hard diski olan varsa ücreti mukabilinde talibim 

No way out
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jocus
    jocus's avatar
    Erkek
    SaviorAngel bunu yazdı

konusu açılmışken elinde eski bilgisayarından kalan 50 100 gb arası hard diski olan varsa ücreti mukabilinde talibim 

Var hocam. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

SSD fiyatları iyice uçmuş.  Şubat ayında 128 GB Aidata SSD 180 liraydı.

Benimki buydu : http://urun.n11.com/hard-disk/128gb-adata-su800-25-3d-nand-128gt-c-560520mb-P148491513

Markası Aidata ama içini Samsung üretiyormuş. 3 yıl garanti veriyorlar.

Birde SSD alırken IOPS değerine dikkat edin. Ben çok araştırmıştım. Mesala SanDisk'in SSD'leri bu konuda çok kötü.

mkyb tarafından 25/Nis/17 20:20 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Samsung Evo 850 ( kullanıyorum yok böyle birşey)

Toplam Hit: 1195 Toplam Mesaj: 10
ssd disk ssd seçim