Laptop İle Çift Monitör
-
Arkadaşlar bende Samsung r580 JS01-TR laptop var.
Özelliklerine buradan bakabilirsiniz. ÖZELLİKLER
Şimdi bu laptopta çift monitör kullanmak istiyorum aynen şu şekilde ;

Yani çift ekran olacak birisi monitör birisi laptop ekranı.
Bunu yapmak için ekstra bi aparat almam gerekiyor mu ? Gerekiyorsa hangi aparatı almam lazım ücreti ne kadardır?
İşletim sistemi Win7 sp1 ultimate 32 bit. Eğer gerekiyorsa değiştirebilirim.
-
hazır konu açılmışken bende bir soru soruyum;
Ben laptopta harici monitor kullanıyorum. Sorun bilgisayarı açarken bios ekranı yazılar felan sadece laptop ekranında görünüyor, harici monitore görüntü anca pc tamamen açılınca geliyo. Bunun bir çözümü var mı?
Yani bios ekranın harici monitorde görmek istiyorum.
-
direk vga'dan monitörü bağlıyorsun hocam ardından görüntü ayarlarına girip genişlet seçeneğini seçeceksin bu kadar
laptopunda vga girişi var sıkıntı olmaz
-
Tengri bunu yazdı
hazır konu açılmışken bende bir soru soruyum;
Ben laptopta harici monitor kullanıyorum. Sorun bilgisayarı açarken bios ekranı yazılar felan sadece laptop ekranında görünüyor, harici monitore görüntü anca pc tamamen açılınca geliyo. Bunun bir çözümü var mı?
Yani bios ekranın harici monitorde görmek istiyorum.
hocam onu yapamazsın çünkü görüntü yansıtma olayını bilgisayar kendisi yapamıyor windows açıldığında işletim sistemi o özelliği sana tanıyor. işletim sistemi tam yüklenmeden de görüntü alamıyorsun.
-
Coiner bunu yazdı
direk vga'dan monitörü bağlıyorsun hocam ardından görüntü ayarlarına girip genişlet seçeneğini seçeceksin bu kadar
yani monitörü al tak yeterli diyorsun ? :) fakat genişlette şöyle bir olay var ikisinde de aynı görüntüyü vermiyor mu ? Ben birisinde photoshoptu illustratördür felan onlar açık olacak laptop ekranında da chrome outlook vs açık olacak.
-
sezginari bunu yazdıCoiner bunu yazdı
yani monitörü al tak yeterli diyorsun ? :) fakat genişlette şöyle bir olay var ikisinde de aynı görüntüyü vermiyor mu ? Ben birisinde photoshoptu illustratördür felan onlar açık olacak laptop ekranında da chrome outlook vs açık olacak.
genişlette dediklerini yapabilirsin, ikisi de aynı görüntüyü çoğalt seçeneğinde verir
-
mataramasuko bunu yazdısezginari bunu yazdıCoiner bunu yazdı
genişlette dediklerini yapabilirsin, ikisi de aynı görüntüyü çoğalt seçeneğinde verir
Anladım üstad yani yapılması gereken sadece monitör alıp takmak :)
-
herhangi bir aparata ihtiyacın yok laptopta vga çıkışı vardır monitörün kablosunu ona bagla o kadar birde görüntü ayararından projektör seçiminde ikinci ekrana yansıt ikinci ekrana sıgdır gibi seçenekler var onları ayarlarsın olur biter yıllardır öyle kullanıyorum çok iyi oluyor.
-
ElizaBeTH bunu yazdı
herhangi bir aparata ihtiyacın yok laptopta vga çıkışı vardır monitörün kablosunu ona bagla o kadar birde görüntü ayararından projektör seçiminde ikinci ekrana yansıt ikinci ekrana sıgdır gibi seçenekler var onları ayarlarsın olur biter yıllardır öyle kullanıyorum çok iyi oluyor.
Aynen bunu yapacam şimdi sıra monitör almakta :) 21 inçlere baktım da çok pahalı namussuzlar