Laptop Jarz Almıor
-
arkadaslar laptop jarz almıor jarz kablosunun ucuna elektrik gelior ama laptop jarz olmuor neden acaba
-
jarz degil :)
git bir elektrikciye voltaj degerlerini olctur :)
-
bi kac ewde denedim olmuo :S
-
pil yerine oturmamıştır
-
JARZ jak girişi gevşemiştir.
-
benimkide jarz almıyordu, jarz aletinin bilgisayara giren kısmı yarraa yemişti, bnde kaplonun dışını soydum, kablo kopmuş büküle büküle,
lehimledim sonra bantladım iice, o gün bugundur laptopum eskisi gibi jarz alıyor,
yeni jarz aleti falan almayı düşünme :) benımki gittigidiyorda 120 ye falan satlıyordu,
-
Tamam da Jarz nedir ? :S
-
jarz goglede aradım ama bulamadım
-
Şarj adaptörün bozulmuş olabilir yada power kablosu.Ve ya bataryan tamamen ölmüştür.Belkide Anakarttaki şarj ünitesi bozulmuştur.Bir çok olasılık olabilir.Önce başka bir adaptörle den sonrasına bakarız
-
oncelikle arkadasin yazdigi gibi elinde veya cevrende varsa baska adaptor ile dene. yoksa sarj aletinin laptopa giren kısmında voltaj ölçümü yap.adaptorun uzerinde yazan deger ile aynı ise sorun laptoptadir. öncelikle laptop çok eski ise batarya bitmiştir sarj tutmaz.ama laptopun sar aleti yanıyor mu ona da dikkat et. olmadı laptopu bi tamirciye götürcen :(
NOT:Laptopun garantisi hala devamediyorsa bu dediklerimin hiçbirini yapmadan direk servise git :)