Laptop Kasa Onarımı (Kırılmış Plastik Kısmlar)
-
Arkadşlar şimdi laptoplarda yere düşme sert darbe alma durumlarında laptobun plastik aksamları kırılıyor. Hatta Asus f3 serisi darbe almadan kendi kendine menteşe kısmı kırılıyor. İşte bu tarz krııkları internette millet tamir ediyor. Bunu acaba nasıl yapıyorlar kullandıkları ney.
Macun plastik
epoxi vb ne madde kullanıyorlar.
-
GUCLU yapistiricilar var onlarla tamir edilebilinir
-
yapıştırıcı macun allah ne verdiyse gir zımparala felan düzelt
en son karbon kapla mis gibi olsun alet
benim laptopun garanti bitsin kendim kaplayacam
DestinatioN tarafından 14/Eyl/12 04:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Asus F3sc mentese kismi tam koseden kirilmis. japonla denedim yapismadi. Hatta hic tutma belirtisi bile gormedim. Daha saglam birsey lazim.
-
Arkadaşlar F3 serisi ASUS dizüstü bilgisayarların kasa çatlaklarının birincil sebebi menteşelerin çok fazla sıkı oluşu, diğer sebebi ise bilgisayarların yüksek sıcaklıklarda çalışıyor oluşu. Zaten kasalar da ince bir malzemeden yapıldığı için yüksek gerilme kuvveti esnasında oluşan sıcaklığa dayanamıyorlar. Bende de bir zamanlar F3SV vardı, normal çalışma sıcaklığı 60°C idi, NFS nin şu an hatırlamadığım bir versiyonunu yüklediğimde sıcaklığı 97°C dereceye dayayabilmiştim. Sıcaklığın ve menteşelerin neden olduğu deformasyon nedeniyle kasa bir yandan diğer yana kadar boydan boya çatlamıştı. Sınavlarımdan ötürü çok ilgilenememiştim, tam sınavlarım bitti bilgisayarı servise göndereceğim dediğimde ise sol üst köşede çatlakların birleştiği yerden parça attı :)
Daha garantisi bitmeden başıma geldiği için ASUS teknik servisine göndermiştim, onlar da bana N50Vn göndermişlerdi. Halen de kullanıyorum.
Tamire gelirsek, malzeme çok ince olduğu için herhangi bir yapıştırıcı ile tutturabilmeniz mümkün değil diye düşünüyorum. Ayrıca tutturabilseniz dahi menteşelerin neden olduğu gerilme kuvveti nedeniyle yapıştırıcıların güç aldığı yerlerden de kılcal çatlamalar bekleyebilirsiniz. Bilgisayarın sıcaklığının yapıştırıcıya olacak etkisinden söz etmiyorum bile.
Benim tavsiyem, eğer bilgisayarınızdan memnunsanız - ki ben o zaman gayet memnundum - uyumlu daha sağlam bir kasa ile değiştirme ya da kaplatma şansınız var ise böyle bir yol izlemenizdir. Arızalı notebook tamiri yapan arkadaşlar ile irtibata geçin, belki yardımcı olabilirler. Geçmiş olsun.
RaNGeR tarafından 14/Eyl/12 15:21 tarihinde düzenlenmiştir