Laptop Klavye Sorunu
-
Merhaba,
Arçelik laptopta tuş takımı kaymış gibi duruyor, bazı tuşlar çalışmıyor bazıları da shift basıkmış gibi işlem yapıyor, misal bu tuş takımında 0'ın shiftle görevi basınca slash "/" işaretini yapması ama sıfıra basınca direk onu yapıyor.
Bölge ve dil ayalarında mesele yok, her şey ayarlı.
Ekran klavyesiyle kontrol ettim basık kalan bir tuş var mı diye yok.
İnternette araştırdım, numlock basılı kalmasıyla ilgili bir sorun olabileceği yazıyordu. Onu da her çeşit değiştirip denedim, olmadı. Ertesi gün laptopu tekrar açtım baktım düzelmiş, sonra VINN programı ile internete girdim, google'da 1 arama yaptım 2. aramada sorun aynen tekrarladı.
İşletim sistemi: Win 7 Starter
Sizce sorun nedir?
-
up
-
dil seceneklerinden ingilizceyi kaldır.
-
shift mi? numlock mu? çoğu kişi numlock açıksa aynı zannediyor. bi numlocku aç kapa istersen.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------
shift mi? numlock mu? çoğu kişi numlock açıksa aynı zannediyor. bi numlocku aç kapa istersen.
-----------------------------hocam numlock açık gibi gözüküyor, yan, yan tarafta da tuşlar varmış gibi böyle olunca bölme işareti 0 a kayıyor öteki berikine kayıyor v.s. ama tam tersini yapınca da değişen bir şey yok.
-
mavi renkli karakterler varmı? fn tuşuna bas. öyle bi bak.
-
kartalkethuda bunu yazdı:
-----------------------------
mavi renkli karakterler varmı? fn tuşuna bas. öyle bi bak.
-----------------------------yaptım işte onu işe yaramıyor, format at geçer deyin atayım, düzelsin yeter ki.
-
up
-
sorunu tesadüfen çözdüm, alt tuşu aynı zamanda fn görevi de görüyormuş. ALT + NUMLOCK/SCROLL LOCK sorunu çözdü.