Laptop Menteşesi Gevşer Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

http://mcdn01.gittigidiyor.net/12714/tn50/127140680_tn50_0.jpg

lenovo z580 laptop var elimde aletin 2 önce sağ menteşesinden kaltığını gördüm, zamanla kütür kütür ede ede iyice kalkmaya başladı. şimdi kasanın kalan kısımlarını parçalamaya başladı.

menteşe çok sert. açmada kapamada plastiklerde çok boktan, kırıyor. laptopu komple söktüm o kısımlarda vidaların tuttuğu somunlar kırılmış. vidalar boşta hep sağ üst köşede.

yavaş yavaş açsamda hep bi kütür kütür ses geliyor. iyice elimde kalmadan kasa alıp değiltireyim diyorum kolayda bulunmuyor.

bu resimdeki menteşeymiş. bunu yumuşatmak gevşetmek mümkün mü ?

en azından sol sağlam. sağı biraz yumuşatsam solla idare ederim. ama sağ çok kötü durumda.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    niRvana_GG
    niRvana_GG's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

http://mcdn01.gittigidiyor.net/12714/tn50/127140680_tn50_0.jpg

lenovo z580 laptop var elimde aletin 2 önce sağ menteşesinden kaltığını gördüm, zamanla kütür kütür ede ede iyice kalkmaya başladı. şimdi kasanın kalan kısımlarını parçalamaya başladı.

menteşe çok sert. açmada kapamada plastiklerde çok boktan, kırıyor. laptopu komple söktüm o kısımlarda vidaların tuttuğu somunlar kırılmış. vidalar boşta hep sağ üst köşede.

yavaş yavaş açsamda hep bi kütür kütür ses geliyor. iyice elimde kalmadan kasa alıp değiltireyim diyorum kolayda bulunmuyor.

bu resimdeki menteşeymiş. bunu yumuşatmak gevşetmek mümkün mü ?

en azından sol sağlam. sağı biraz yumuşatsam solla idare ederim. ama sağ çok kötü durumda.

Yumuşatabilirsin. Ben laptop aldıgım zaman ekranı açmak için iki elimi kullanıyordum o derece sertti menteşeler. Laptop Samsung oldugu için,

menteşelere ulaşana kadar herşeyi sökmek zorunda kaldım. Youtube a girip Lenovo z580 disassembly vs yaz, sökme takma videolarını izle

hallederim dersen sök gevşet bence. İlerde çok sıkıntı olur. Önceki Asusta da aynı problem vardı menteşe kırıldı değiştirmek zorunda kaldım.

Edit : yumuşatmak için menteşelerin bağlantı noktalarına en uzak olan somunları gevşeteceksin.

niRvana_GG tarafından 21/Eyl/14 21:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kasaya olan bağlantı mı ? sağ menteşe tüm bağlantı yerlerini kırdı hemen hemen.

laptopu daha önce söktüm yine sökebilirim o konuda problem yok. ama boşuna sökeyim yumuşamıyorsa her seferinde fazla vida çıkıyor :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 2633 Toplam Mesaj: 3