Laptop Önerisi (İnşaat Öğrencisi)
-
selam müridler. bi konuda yardımınızı isteyecem. kardeşime sözüm vardı bi laptop almak farz oldu artık. şu an 3. sınıf inşaat okuyor derslerde filan işini görecek ultra olmasa da normal oyunları çalıştıracak bi cihaz arıyorum. laptop olaylarına uzağım ve hangi markaların servisi iyidir, ısınması pek yok emin olamadım. böyle 2k civarlarında bir f/p ürün arıyorum kısaca.
hangi serilere bakmalı ? hangi markalara yönelmeli ? ayrıca satmak isteyen mürid olursa ona da açığım konuşur anlaşırız belki.
-
-
nurulmac11 bunu yazdı
max 2k civarında bişi arıyorum hocam ya. taksitli almayı sevmiyorum bitene kadar aklım orada kalıyor o yüzden peşin alacam bu zorlar beni.
-
Hocam merhabalar. Benim tavsiyem Asus marka pcleridr. Teknik servis ve kalite konusunda Türkiyede ilk 3 sıradadır. Öncelikle te tür oyunlar için kullanmakk istersiniz ona göre fiyata uygun laptop .eşitlerini atabilirm.
-
pala bunu yazdı
Hocam merhabalar. Benim tavsiyem Asus marka pcleridr. Teknik servis ve kalite konusunda Türkiyede ilk 3 sıradadır. Öncelikle te tür oyunlar için kullanmakk istersiniz ona göre fiyata uygun laptop .eşitlerini atabilirm.
hocam oyun konusunda bende farkındayım 2k civari bir alet gta5'i kaldırmaz ama gta5 ve türeylerinin bir altı oyunları en azından çalıştırması kafi.
-
telefonda, ıvır zıvırda ortalama bir alet bir insanı uzun süre götürebilir
ama laptopta (ki oyun oynamayı da kafaya koymuşsunuz) ortalama bir şey almaya kalkarsanız ilerde çok saç baş yolarsınız
belki 1-2 sene normal çalışır, sonra ısınma problemleri vs gibi bir çok problemle karşılaşmanız olasıdır
o yüzden uzun lafın kısası, taksitle almam gibi kesin konuşmak yerine
arkadaşların tavsiyesine uyup monster/msi türevi bir şey alman yararına
illa ucuz bir laptop alacağım dersen de üzerine 200-300 daha koyup ssd taktırman gene yararına
sen bilirsin
-
Kreyzi bunu yazdıpala bunu yazdı
hocam oyun konusunda bende farkındayım 2k civari bir alet gta5'i kaldırmaz ama gta5 ve türeylerinin bir altı oyunları en azından çalıştırması kafi.
Gta 5 oynatır la niye oynatmasın gt540m ekran kartı olan benim pc de oynyorum senin şuan alacağın en kötü pc de (oyun oynamak için ) 7xx 8xx 9xx serisi ekran kartı var.
-
http://www.sanalmarketim.com/lenovo-80qq009etx-ideapad-10015ibd-core-i55200u-4gb-500gb-g920m-156-freedos/p_63489/
Bunu alıyorsun üstüne 120 gb lık ssd ve 4 gb ram ekliyorsun oluyor sana x<2000 -
abi sonu U ile biten islemcileri alma cok dusuk performanslari. normal bi islemci min 35 wattla calirsirken 5/15 watt la falan calisiyolar oyle hesap et.
alacagin bilgisayar 1 sene goturur yenisini almak ister. onun yerine 1 ay gec al sonu H'la biten islemcisi olan bi alet al.
sana attigim alet fiyatina gore cok cok iyi mesela.
o kadar param yok diyosan ikinci ele yonel, i7-4720hq islemcili bi aleti 2000/2500 bandinda alabilirsin.
-
0x656e bunu yazdı
http://www.sanalmarketim.com/lenovo-80qq009etx-ideapad-10015ibd-core-i55200u-4gb-500gb-g920m-156-freedos/p_63489/
Bunu alıyorsun üstüne 120 gb lık ssd ve 4 gb ram ekliyorsun oluyor sana xbu ideapad benimde aklımdaydı. genel olarak herkes lenovodan memnun sanırım.
nurulmac11 hocam da haklı aslında ama 2. el tanımadığım kişiden almam hocam ya. pc işi sakaya gelmiyor net bilmek lazım aletin durumunu.