Laptop Sarjı Hakkında Soru
-
merhaba arkadaşlar.yeni bir laptop aldım bugün.şarj yaptım ve açtım laptopu.batarya olmadan bir buçuk saat gitti.ben mi bir hata yaptım acaba.batarya devamlı elektriğe takılı mı kalmalı.ben günde 6-7 saat pc ye takılan biriyim.laptop sürekli takılımı kalmalı elektrikte.bu konuda paylaşırmısınız ve başka yapmam gereken birşeyler varsada anlatırsanız sevinirim.yorumlarınıza göre kullanacam.
-
yaw başka yorum yazacak yok mu arkadaşlar.lütfen
-
laptop sıfırsa eğer ilk defa kullanıldığı için aynı cep telefonu bataryası gibi birkaç kere tam şarj olup bitirip, kapalı olarak tekrar şarj et bence.bunu devam ettir bir hafta falan, li-ion batarya mı öyle bişey bunlar zararı olmaz şarja takılı dursa da. kuru piller gibi değil. ama sen en iyisi uzun ömürlü olsun istiyorsan bittiğinde kapalı olarak şarj et. sonrasında sürekli şarjda kullan.benim deneyimlerim bu seviyede.
-
saolasın hacı.dediğini yapacam.batarya full yaptım yine ama laptop açıktı.fişten çıkardım 1 buçuk saat sonra bitecek diyor.senin dediklerini yapınca bu süre uzarmı.çünkü arasıra dışardada kullanacam.
-
ömrünü uzatmayabilir ama kısaltmayacağı kesindir.bataryayı öldürmezsin, hayırlı olsun demeyi unuttum güle güle kullan..
-
sağolasın hacı:).ama bu bir buçuk saat az ama yaw dışarıda kullanmak için.çünkü arkadaş laptopunu getiriyor okula.fişe takılı olmadan 3-4 saat kullanıyor.neyse 1 hafta dediklerini yapacam.umarım güzel olur.
-
Batarya yeni ise o kadar gitmesi normaldir.3-4 sefer tam kullanımdan sonra batarya kalibrasyon olacak ve sağlıklı çalışacaktır.Batarya kaç hücreli kaç miliamper ?Sonrasına gelince cihaz nedir ?Ekranı kaç " ?1.5 saat gitti ama ne yaptın nasıl kullanıdın ( msn kullanmak surf yapmak başka,cd-dvd yazamk,oyun oynamak film izlemek müzik dinlemek farklı)Kullandığın wirelessden bluetootha kadar her zamazingo batarya kullanım süreni değiştirir.Ayrıca masaüstünde kullanıyorsan bataryayı % 40 a kadar şarj et ve kaldır kuru normal sıcaklıkda bir yerde sakla.10 günde bir tekrar bataryayı kullan full doldur % 40 lara indiğinde kaldır sakla.Bu işlemi ayda 3 kez tekrarla.bataryanın ömrü 2 kat artar.Ama masaüstünde kullandıgın halde adaptörünü hiç çıkartmıyorsan sürekli kullanıyorsan 6 ay sonra performans % 30 civarı düşer 1 sene sonra yarıya inerNerdenmi biliyorum ?İşim notebook :)
-
wala kardeş laptopu 0 aldım.herşey yeni yani.dün aldığımdan beri batarya fişte takılı.ama laptop için bittiği zaman dolduruyordum.gecede kapalı bir şekilde doldurdum.ben nerden anlayacam bataryanın %40 olduğunu.şuan laptop için 1 buçuk saat kaldı diyor mesela.benim laptopun markasıda datron mobile technology.
-
hayırlı olsun birkaç kez tam şarj tam deşarj yap. bataryayı çıkarcan zaman dolu bırak.max süre olsun istersen arkaplanı siyah renkte kullan. sağ alt köşede lüzumsuz çalışan programları msconfig ten kaldır. bu benim bildiklerim
-
sağ alt tarafda pil simgesini tıkladığın zaman % kaçının dolu oldugunu görebilirsin
Toplam Hit: 1680 Toplam Mesaj: 10