folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Ve Batarya Sorunu

Laptop Ve Batarya Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

iyi akşamlar,

laptop u eve geldiğimde açtım ve "pili değiştirmenizde fayda var" uayarısı gördüm başka bir programla kontrol ettiğinde wear level %38 olduğunu gördüm bu sayı iyi mi? kötü mü? geçekten değiştirme lazım mı? yazılımsal bir sorun olabilir mi? 

Not: PC yi genelde yüksek performans ta ve nerdeyse her zaman şarja takılı kullanıyorum batarya yı da ( biri demişti yada bir yerde okumuştum pc ye takılı tutuyorum"fark etmiyor pc kullanmıyor şarja takılı iken falan " mantığıyla ) bu işin dogrusu nedir?

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

%38 fazla da olabilir az da olabilir laptop'un kaçıncı yılında

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

%38 fazla da olabilir az da olabilir laptop'un kaçıncı yılında

2.5 -3 sayılır 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Batarya ömürleri değişiklik gösteriyor hocam. Muhtemelen bilgisayarınızın bataryası ömrünü tamamlamak üzere.

Benim eski bilgisayarımda 3-4 senede performans bakımından neredeyse hiç kayıp olmazken şu an kullandığım 3 senelik bilgisayarımda yaklaşık %25-30'luk bir kayıp var. Belki bilgisayarın enerji ihtiyacına göre dayanım gösteriyorlardır.

Bataryayı prizde kullansanız bile çıkarmanızın bir yararı yok, zararı bile var. Yeni bilgisayarlarda sürekli fişte takılı iken bile yaklaşık %10'luk bir doldur boşalt kullanımı var. Ama tabi ayda bir falan tamamen kullanıp tam dolum yapmakta fayda var. Bataryasız kullanırsanız enerji dalgalanmalarına karşı cihazınız daha duyarlı olur. Sonuçta ucuz olan bir batarya için pahalı bilgisayarınızdan olmayın.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

bataryanın %38i ölmüş  3 yıl gibi süre için iyi sayılabilir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/forum/notebooklarda-ve-telefonlarda-batarya-nasil-kulla-205224

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metaman
    metaman's avatar
    Erkek

laptop prize takılı devamlı kullanımım da pil yüzdesi %97-8 e düşüyor(takılı olmasına rağmen)..ben de prizden çıkarıp pili kullanıyorum tekrar dolduğunda %100 e ulaşıyor.ara sıra prizden çıkarıp pili harcamak yararlı sanırsam.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek

Hocam bence o bilgisayarı sat.  Sen marka ve modelini yaz.  Hoşuma gider fiyatta da anlaşırsak ben alırım. 

osmaman tarafından 05/Mar/16 07:57 tarihinde düzenlenmiştir

İmza mı? O da ne demek?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    metaman bunu yazdı

laptop prize takılı devamlı kullanımım da pil yüzdesi %97-8 e düşüyor(takılı olmasına rağmen)..ben de prizden çıkarıp pili kullanıyorum tekrar dolduğunda %100 e ulaşıyor.ara sıra prizden çıkarıp pili harcamak yararlı sanırsam.

Hocam o bilgisayar prizde kullanılıyor olsa bile bilgisayarın yaklaşık %10'luk bir seviyesinin doldur boşalt yapmak suretiyle kullanımından kaynaklanıyor. Yani prizdeki bir dizüstü bilgisayardaki batarya tamamen kullanım dışı kalmıyor, böylelikle batarya sürekli kullanımda olduğu için ömrü uzuyor. Tabi bu söylediğim çok eski model (yaklaşık 10-15 sene önceki üretimlerden bahsediyorum) dizüstü bilgisayarlar için geçerli değil.

Zaman zaman bataryayı son dayanımına kadar kullanıp şarj etmek de batarya ömrünüz için uzatıcı bir etkendir. Doldur boşalt yaparken dahi bataryadaki sürekli elektrik yüklü bekleyen hücrelerin de kullanılmasını ve bataryanın ömrünün uzamasını sağlar.

RaNGeR tarafından 05/Mar/16 10:19 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 799 Toplam Mesaj: 9
laptop batarya şarj