Laptopa Linux Kurarken Karşılaştığım Sorun
-
Müridler kullandığım laptop Toshiba A350-22z ve herhangi bir linux dağıtımını kurmaya çalışırken bi siyah ekran geliyordu ve devam etmiyodu. Sonra 2+2 olarak toplam 4 gb ram vardı ve ramlardan 1 tanesini çıkartınca sorunsuz kuruldu ve sorunsuz çalıştı ama rami tekrar takınca yine açılmadı. Yani ubuntu açılış ekranı geldi ve orda kaldı bu sorunun çözümü hakkında bir bilgisi olan var mı acaba. Toshibanın bazı bilgisayarlarında böle bi sorun varmış galiba.
-
İndirdiğin sürümün 64 bit olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Biliyorsun 4 gb ve üstü ramlerde 64 bit mimari gerekiyor.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
İndirdiğin sürümün 64 bit olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Biliyorsun 4 gb ve üstü ramlerde 64 bit mimari gerekiyor.
-----------------------------yalnız bende de 4 gb var fakat 32 bit ubuntu kullanıyorum.
-
hocam indirdiğim sürüm 64 bit en son denediğim sürüm ubuntu 10.04 LTS (64-bit)
-
Kesin bir şey söylemek zor. Aldığın bir hata falan varsa yardımcı olmaya çalışayım.
Belki Toshibanın bu modeli de problemli olabilir bi didikleyeyim.
-
toshibadan kaynaklanan bişey galiba ben de biraz araştırdım ama henüz bi çözüm bulunamamış galiba toshiba da kendisi herhangi bi çözüm yolu da göstermiyor.
-
up belki çözümü bilen vardır
-
kurulumu text mode'da yap
-
cd den çalıştırıp memtest yapsan belki ramlerin birinde sorun vardır uyuşmuyodur diyecem de sayın sponsorum, uyuşmasa niye normalken çalışsın.. en azından taramış olursun..
-
onu da denerim de Toshibanon kendisinden kaynaklanan bişey galiba googlede araştırdığıma göre A350'ye linux kurabilen yok