Laptop'a Mac Kurmak
-
Arkadaşlar, Msi Ge60 kullanıcısıyım. Bu makinye mac kurulur mu? Kurulursa nasıl kurulur? Kurulmazsa neden kurulmaz? Kurulursa nasıl bir performans alırım? Artıları, eksileri nelerdir?
-
windows gibi alıp mac kuramazsın hocam muhtemelen :) zumsuk mürid in konusu vardı bende ordan sonra azmedip kurmuştum. iatkos kurabilirsin. ama tabi laptopında ki parçalar uyumluysa yapabilirsin bunu :d
-
MaviGozluDev bunu yazdı
windows gibi alıp mac kuramazsın hocam muhtemelen :) zumsuk mürid in konusu vardı bende ordan sonra azmedip kurmuştum. iatkos kurabilirsin. ama tabi laptopında ki parçalar uyumluysa yapabilirsin bunu :d
Peki macbook gibi performans verir mi hocam?
-
SweeneyTodd bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
macbook un performansının en büyük nedeni yapıldığından beri ssd hardiskler ile çalışıyor olması, günümüze daha 8 9 aydır gündemde olan bu ssd leri adamlar uzun süredir kullanıyorlar.
Saniye 500 mg yazıyor ve okuyor. Ramleride biraz yüksek olunca tutana aşk olsun.
Yani mac kurup uğraşıp duracağına. Bilgisayarına sağlam bir ssd3 taktır 4gb da ram, biraz optimize et gereksiz programları 10 numara olur.
Mac tende iyi olur.
Şu anki laptopumda ssd3 var + 16 gb ram :) buyursun gelsin...
Ama sen merak için istiyorsan o ayrı
-
SnipeTR bunu yazdıSweeneyTodd bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
macbook un performansının en büyük nedeni yapıldığından beri ssd hardiskler ile çalışıyor olması, günümüze daha 8 9 aydır gündemde olan bu ssd leri adamlar uzun süredir kullanıyorlar.
Saniye 500 mg yazıyor ve okuyor. Ramleride biraz yüksek olunca tutana aşk olsun.
Yani mac kurup uğraşıp duracağına. Bilgisayarına sağlam bir ssd3 taktır 4gb da ram, biraz optimize et gereksiz programları 10 numara olur.
Mac tende iyi olur.
Şu anki laptopumda ssd3 var + 16 gb ram :) buyursun gelsin...
Ama sen merak için istiyorsan o ayrı
Bende 8gb ddr3 ram var hocam ssd3 falan bilmiyorum orası ayrı. Ama dediğin gibi, merak faktörü de var işin içinde. Birkaç kere kullandım ifrit oldum hırs yaptım açıkçası.
-
SweeneyTodd bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
valla hocam ben casper a kurmuştum wireless dışında sıkıntı çıkarmamıştı. arada açılırken hata veriyodu ama başka bi kötü yanını görmedim, ama uygulama geliştireceksen işine yaramaz :D ben aleti kasacak hiçbişe yapmamıştım zaten o yüzden bilemiyorum mac kadar performans verir mi ama zannetmiyorumda.
@snipeTR , hocam sırf ssd ile alakalı bişey değildir bu. piyasadan önce kullanmaya başlamışlardır belki ama 5 yıldır ssd kullanıyor değiller. hatta şu an satışta olan normal macbookpro larda ssd yok default hallerinde ;
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro
ha ssd olsa ne güzel olur o ayrı :D ssd li bi mountain lion ın açılış hızı vardı adam nerdeyse power a basar basmıcak kullanmaya başlıcaktı :d güzel bi ssd yi bastıktan sonra aten yavaş çalışan sistem mi olurmuş, kahrolsun öyle sistem :D -
olay işletim sisteminin ve donanımın uyumundan kaynaklanıyor.iphone ve android gibi 2 katı işlemci ram var ama android okadar hızlı olamıyor çünki herşey ile çalışmak üzere programlanmış :)
iatkos un dağ aslanı sürümü çıkacaktı ne oldu bilmiyorum
-
MAcBook'taki gibi imkanı yok performans vermez. Tabi MacBook'ta olan bütün parçalar aynı şekide sendeyse belki. FAkat gönüllüler geliştirdiğinden biraz ıskıntı çıkabiliyor. Fakat ;
Linux'u seviyorum ama kararsız olması ve UI yani arayüzlerini beğenmiyorum. 1.5 sene iAtkos kullandım şimdi o laptop bakımda. Yanımda getirmedim. Başka laptop var, linux mint kurdum ; haftada 6-7 kez çökünce ubuntu LTS kurdum. Bunda bile sıkıntı oluyor fakat iAtkosta skype harici hiç bir sorun yaşamamıştım.
CAsper'a kurmuştum. İntel ve nVidia. Sanal sürücüsünüde kurdum, xcode ile iPhoen simülatöründe birşeylerde denedim ; bluray videolarda izledim (normalde fna kasar)...
Hatta 23 GB'lık iPhone resimlerinin olduğu dosya vardı. Linuxta sürkeli sıfırdan açıyor fakat Mac ile hiç bir sıkıntı kasma falan olmadan açıyorum. Yani kurduğum 1 masaüstü, 2 laptopta kasma olayı yoktu. Hatta bir çok yerde windows ve linuxtan çok çok daha iyi şekilde iyidi.
Bu yüzden iAtkos'tan vazgeçemiyorum. 10.8 'in iAtkos sürümünü bekliyorum çıkınca indirip kuracağım
-----
Gelelim soruna ; intel, nVidia varsa sıkıntı çıkmaz. İlk kuruşta sorun yaşayabilirsin ben bir sürü paket kurdum. 14. kerede tamamen çalıştırmayı başardım. İşin sırrı en az paket kurmak. Voodoo kurdum usb, ses için bir kaç şey daha kurmuştum. Konum var oraya göz at : http://tahribat.com/Forum-Iatkos-Kuruyoruz-153693/1/
-
yıllar öncesinden bunu yapmayı anlatan dökümanlara rast gelmiştim. yani yapılabildiğini biliyorum. performansı bilmiyorum.
-
kursan bile düzgün çalışmaz chipset driver destegini sendeki anakart üretici apple sürümünü yapmadıgından appleda driver destegi kendi ürünlerine oldugundan kuru kuru çalışır ama bişey anlamazsın
-
Bide bu cikintiligi yapmazsam rahat edemicem..
Laptop a mac kurulmaz mac osx kurulur, zira mac model adidir, bknz.macbook air, macbook pro, imac, mac mini vs :)
diyor be kufurler esliginde burayi terkediyorum :)