folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop'a Ssd‘Yi İkinci Disk Olarak Takmak

Laptop'a Ssd‘Yi İkinci Disk Olarak Takmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

merhaba arkadaşlar 128 gb ssd diskim var artı olarakta 750 gb normal hdd var şimdi ben ssd normal windows yükleyip diger işlemler için diger hdd kullanmak istiyorum dvd rom bölümünden ssd baglman mümkünmüş by konuda aparatı nerden temin ederim bilgisi olan varmı acaba ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

merhaba arkadaşlar 128 gb ssd diskim var artı olarakta 750 gb normal hdd var şimdi ben ssd normal windows yükleyip diger işlemler için diger hdd kullanmak istiyorum dvd rom bölümünden ssd baglman mümkünmüş by konuda aparatı nerden temin ederim bilgisi olan varmı acaba ?

ssd yi direk pc ye tak, hdd yi usb den harici harddisk gibi kullanmak için bir aparat var, ondan al, çok işini görür. Kuzenim öyle yaptı, iyide oldu güzelde oldu.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

akasa nstor

http://www.bilendenal.com/Urunler/bigboy-notebook-slim-sata-2,5-inc-disk-ssd-(-odd-)-yuvasi-bk127k-2235.html

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zande
    Zande's avatar
    Erkek

Dostum, önce laptop'un içine bak. Ben daha yeni 480gb SSD aldım, ancak aletin içinde 2.bir hdd yuvası vardı. İçerisinde ki 1 TB'ı oraya aktarıp, main hdd yerine'de SSD'yi taktım. RAM'i de 12GB yaptım. İşlemci zaten i7, canavar oldu, uçup gidiyor. Tek problemim, BIOS'a giremiyorum. f2 tuşuna basana kadar windows açılıyor :P

Eğer, cihazda ikinci bir HDD yuvası yoksa, Dos_Attach'ın belirttiği sistemi tavsiye ederim.

Zande tarafından 04/Mar/13 13:29 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ikinci hdd yuvasını nasıl bulurum   hdd kısmını açtıgımda zaten tek yer var artı olarak başka yerdemidir diye soracagm ama o zaman kasayı tam açmam lazım hp pavillion g6 var bende

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

ikinci hdd yuvasını nasıl bulurum   hdd kısmını açtıgımda zaten tek yer var artı olarak başka yerdemidir diye soracagm ama o zaman kasayı tam açmam lazım hp pavillion g6 var bende

Hocam 2. slot yoksa ya DVD ROM yerine hdd takacaksın. Bunun için DVD rom bölümüne uyan içine hdd takılabilen aparatlar var. Ben öyle kullanıyorum mesela. Yada hdd kullanmayacaksın. Sadece ssd kullanacaksın.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

Hocam 2. slot yoksa ya DVD ROM yerine hdd takacaksın. Bunun için DVD rom bölümüne uyan içine hdd takılabilen aparatlar var. Ben öyle kullanıyorum mesela. Yada hdd kullanmayacaksın. Sadece ssd kullanacaksın.

o aparatlardana alcmada pahalı yahu 100 tl filan hiç bir görevi olmadıgı halde acaba dvd romun içini söküp direkt ssd takamazmıyım diye düşünüyor insan 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

o aparatlardana alcmada pahalı yahu 100 tl filan hiç bir görevi olmadıgı halde acaba dvd romun içini söküp direkt ssd takamazmıyım diye düşünüyor insan 

olmaz öyle.

elektronik bilmiyosan bulaşma bu işlere. al aparatı kullan

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

bundan lazım müride sana..

dvd / hdd caddy

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orhan06
    orhan06's avatar
    Erkek

bende usbden bağladım ama aparat biraz dandik başlarda usb 3.0 dan kullanıyorum şimdi kablosu saçmalamaya başladı bu aygıt usb3.0 da çalışabilir diyor 2 den bağlanıyor memnun değilim DVDRom u söküp bu aparattan almayı düşünüyorum ama soracağım bi soru var: hddyi bu aparatla bağlayınca sürekli çalışacak mı açma kapama tuşu var mı sürekli çalışmasını istemiyorum ben

Koca Oğlan Bırak Saymayı !...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

Ablacım dx.com dan alabilirsin. 11 dolara almıştım ancak bi 30-40 gün beklemen lazım ve riskini alman lazım.

DrKill tarafından 05/Mar/13 01:07 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 5426 Toplam Mesaj: 11