Laptop'a Ssd‘Yi İkinci Disk Olarak Takmak
-
merhaba arkadaşlar 128 gb ssd diskim var artı olarakta 750 gb normal hdd var şimdi ben ssd normal windows yükleyip diger işlemler için diger hdd kullanmak istiyorum dvd rom bölümünden ssd baglman mümkünmüş by konuda aparatı nerden temin ederim bilgisi olan varmı acaba ?
-
ElizaBeTH bunu yazdı
merhaba arkadaşlar 128 gb ssd diskim var artı olarakta 750 gb normal hdd var şimdi ben ssd normal windows yükleyip diger işlemler için diger hdd kullanmak istiyorum dvd rom bölümünden ssd baglman mümkünmüş by konuda aparatı nerden temin ederim bilgisi olan varmı acaba ?
ssd yi direk pc ye tak, hdd yi usb den harici harddisk gibi kullanmak için bir aparat var, ondan al, çok işini görür. Kuzenim öyle yaptı, iyide oldu güzelde oldu.
-
akasa nstor
http://www.bilendenal.com/Urunler/bigboy-notebook-slim-sata-2,5-inc-disk-ssd-(-odd-)-yuvasi-bk127k-2235.html -
Dostum, önce laptop'un içine bak. Ben daha yeni 480gb SSD aldım, ancak aletin içinde 2.bir hdd yuvası vardı. İçerisinde ki 1 TB'ı oraya aktarıp, main hdd yerine'de SSD'yi taktım. RAM'i de 12GB yaptım. İşlemci zaten i7, canavar oldu, uçup gidiyor. Tek problemim, BIOS'a giremiyorum. f2 tuşuna basana kadar windows açılıyor :P
Zande tarafından 04/Mar/13 13:29 tarihinde düzenlenmiştir
Eğer, cihazda ikinci bir HDD yuvası yoksa, Dos_Attach'ın belirttiği sistemi tavsiye ederim. -
ikinci hdd yuvasını nasıl bulurum hdd kısmını açtıgımda zaten tek yer var artı olarak başka yerdemidir diye soracagm ama o zaman kasayı tam açmam lazım hp pavillion g6 var bende
-
ElizaBeTH bunu yazdı
ikinci hdd yuvasını nasıl bulurum hdd kısmını açtıgımda zaten tek yer var artı olarak başka yerdemidir diye soracagm ama o zaman kasayı tam açmam lazım hp pavillion g6 var bende
Hocam 2. slot yoksa ya DVD ROM yerine hdd takacaksın. Bunun için DVD rom bölümüne uyan içine hdd takılabilen aparatlar var. Ben öyle kullanıyorum mesela. Yada hdd kullanmayacaksın. Sadece ssd kullanacaksın.
-
DrKill bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdı
Hocam 2. slot yoksa ya DVD ROM yerine hdd takacaksın. Bunun için DVD rom bölümüne uyan içine hdd takılabilen aparatlar var. Ben öyle kullanıyorum mesela. Yada hdd kullanmayacaksın. Sadece ssd kullanacaksın.
o aparatlardana alcmada pahalı yahu 100 tl filan hiç bir görevi olmadıgı halde acaba dvd romun içini söküp direkt ssd takamazmıyım diye düşünüyor insan
-
ElizaBeTH bunu yazdıDrKill bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdı
o aparatlardana alcmada pahalı yahu 100 tl filan hiç bir görevi olmadıgı halde acaba dvd romun içini söküp direkt ssd takamazmıyım diye düşünüyor insan
olmaz öyle.
elektronik bilmiyosan bulaşma bu işlere. al aparatı kullan
-
-
bende usbden bağladım ama aparat biraz dandik başlarda usb 3.0 dan kullanıyorum şimdi kablosu saçmalamaya başladı bu aygıt usb3.0 da çalışabilir diyor 2 den bağlanıyor memnun değilim DVDRom u söküp bu aparattan almayı düşünüyorum ama soracağım bi soru var: hddyi bu aparatla bağlayınca sürekli çalışacak mı açma kapama tuşu var mı sürekli çalışmasını istemiyorum ben
-
ElizaBeTH bunu yazdıDrKill bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdı
Ablacım dx.com dan alabilirsin. 11 dolara almıştım ancak bi 30-40 gün beklemen lazım ve riskini alman lazım.
DrKill tarafından 05/Mar/13 01:07 tarihinde düzenlenmiştir