Laptopda İnternet Sorunu...
-
iyi geceler millet!
Bir switch(çoklayıcı) ile arkadaşın modeminden laptopuma internet sağlamaya çalıştım ama çalıştıramadım arkadaşlar.
Benim laptopda yerel ağ driveri yüklü değil gösteriyor.Netten indirdim yükledim hala yok gösteriyor.yardımcı olursanız sevinirim.
-
hadiiii!!! yokmu anlayan.
ufak bir sorun gibi duruyor ama çıkamadım işin içinden..
-
-Arkadaşım kurmuş olduğun driverin senin notebookunun ethernet kartına ait olduğuna kesinlikle emin ol.
aygıt yöneticisinde sorunsuz şekilde donanımı görünce tanıtmışsın demektir.
Sonra gene bağlanmazsa kullanmış olduğun cat5 kablosunun doğru çakılıp çakılmadığını kontrol et
sorun devam ederse buralardayım
-
driveri yüklediğimi sanıyorum ama hala gözükmüyor..
laptop ve modeli..."toshiba satellite L10".
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------driveri yüklediğimi sanıyorum ama hala gözükmüyor..
laptop ve modeli..."toshiba satellite L10".
-----------------------------L10 serisi Öğretmenlere verilen modeldir.Bir çok müşterimde vardı.Sorun şu.Sendeki driver exe den oluşmuyor.Yada exe şeklinde olan bir driver elinde mevcutsa bile diriverı kurmuyor sadece dosyaları bir klasöre atıyor.Eğer böyleyse klasördeki dll ve inf dosyaları ile manuel olarak tanıtmalısın.eğer zaten exe dosyası yoksa driver klasörü içinde o zaman gene inf ve dll dosyaları bulunur kesin.yani yine elle tanıtman gerekir.
-
hocam saolasın aynen dediğin gibi bir problem var galiba ama
bu seferde indirdiğim driverde inf i buluyorum ama dll i bulamıyorum..
PCI ethernet controler mı olcak..
-
PCI ethernet controller olacak hoca.İnf dosyasından tanıtmayı dene.
Aygıt yöneticisinden tanıtılmamış ethernet kartının zerine gel.sürcüyü güncelle de,Listeden yada belirli bir konumdan yükle de,Arama şu konumda içersin diyip inf dosyasının olduğu klasörü seç.Eğer doğru sürücüyse otomatik bulacaktır.Olmazsa ben sana indireyim upload edeyim driverı
biraz daha buralardayım
-
usta benim ethernet kartının modeli realtek dimi.
etherneti tanıttım ama doğru mu şüphelendim.
aygıt doğru çalışmıyor diye hata verdi.
seni de yoruyoz ama :(
-
Ne demek kardeşim.Benim zamanımda çok yardıma ihtiyacım olurdu yalvarırdım millete kimse yardım etmezdi.içime dert olurdu a.q. o gün dedim bundan sonra elimden gelen yardımı kimseden esirgemeyeceğim.
Şimdide elektronik konusunda çok yardıma ihtiyacım var ama gene yardım etmiyorlar.Dur hele onuda çözeyim ortalığın a.qoycam :D
Neyse hoca senin işe dönelim :D
ilk başta chipset driverini yükle
Linki
http://support.toshiba-tro.de/tools/Satellite/sl10/win-xp/csutil-sl10-xp-6211001.zip
Sonra restart et ve ethernet driverinı yükle
Linki
http://support.toshiba-tro.de/tools/Satellite/sl10/win-xp/lan-sl10-xp-561810152004.zip
Artık bunlarda olmazsa toshibaya telefon açacağım zükücem belalarını adam gibi driver yapın lan ibneler getirtmeyin beni oraya diyeceğim :D
Şaka şaka bu seferde yükleyemezsen bir çaresine bakarız.
-
:D
valla saolasın ne diyim.dur şunları bi deneyim sonucu bildiririm
-
yav hacım dediklerini aynen yaptım olmadı :(
sildim bi daha yükledim.
istersen bi msn ver orda iki dakka halledelim şu nalet şeyi.