Laptopda Ömrümde İlk Defa Görüdüğüm Bir Sorun
-
iyi günler sayın müridler bilgisayarla yıllardır içli dışlıyım ama böyle saçma bi sorun görmedim
laptopu başlatıyorum ışıklardan sadece sleep ışığı (hilal aya benzeyen ki normalde harddisk ve bi ışık daha falan yanıyordu) ışık yanıyor ekrana ise görüntü gelmiyor fanlar falan çalışıyor ekranda mı sorun var acaba diye harici ekrana taktım ama o da sinyal yok diyor
kabloyu söküp sadece pille denedim (pil sağlam ve şarjı full) acaba kabloda bi sorun var mı diye çünkü bazen bilgisayar çalışıyor boot olana kadarki sürede "piuv" (piuv sesi güç kesintisi durumunda fanların durması şeklindeki gibi ses) diyerekten tekrar başlatıyor bu sefer de görüntü bazen yok bazen geliyor bataryayı söke kabloyu taka sonra tekrar onu çıkarıp bunu takarak binbir taklaya açıyorum bilgisayarı o da kafasuna göre yani bu nasıl saçma bişeydir gören eden var mı lütfen ayrdımcı olun : /
-
piuv sesi harddiskten geliyor. makinanda büyük ihtimalle güç problemi yaşıyorsun hocam. istanbuldaysan swordfish bu işleri yapıyor yardımcı olur.
-
hani sorun kabloda desem pille de aynısı oluyor yani bilgisayar ne darbe aldı ne bişey masada duruyor kendi halinde bir ikincisi görüntü olmadan boş boş çalışması powerla alakalı olabilir mi yani sanmıyorum : /
-
çevrende aynı marka laptop kullanan vars şarz aletini onla bi dene
-
görüntü gelmemesi açılmaması sadece dolu pille bile çalışmaması adaptörden diyosunuz yani? eminseniz ona göre arayacağım çünkü çevremde bildiğim yok adaptör bulabileceğim
-
aynı sorun burda bende böyle birşey yapmıştım ama sende de çözüm bulurmu bilmem kalıcı bir çözüm değildir söyleyeyim.
http://tahribat.com/Dokuman-Laptop-Un-Arizalanan-Ekran-Kartini-Tamir-Etmek-416/
x-files tarafından 05/Şub/13 11:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Eğer bilgisayarınız görüntü olmaksızın çalışıyorsa ilk olarak ekran kartına gerekli enerji sağlanmıyor veya ekran kartında sorun var diyebilirim.
Bilgisayarınızın başına bir şey gelmesi için illa düşürmeniz, çarpmanız, hareket ettirmeniz gerekmiyor. Çift fanlı üst düzey oyun için tasarlanmış dizüstü bilgisayarlarda dahi kullanılan ortamın çok sıcak olmasından ötürü güç kablolarında sorun olduğuna internet ortamında şahit oldum.
Şayet bilgisayarınız bataryada çalışıyorken ve adaptör kullanıyorken aynı sorunla karşılaşıyorsanız anakart üzerindeki güç dağılımında bir sorun olabilir. Tabi kesin bir şey söylemek zor, söyleyebilmek için bilgisayarı kendim görmem gerekir :P Ama anlattığınıza göre ya ekran kartı sorunu, ya da anakart üzerinde güç dağılımında bir sorun var diyebiliyorum sadece. Bilgisayarınızın garanti süresi geçmedi ise garantiye göndermeniz en doğrusu olur. Eğer garanti kapsamında değilse de güvendiğiniz bir bilgisayar servisine de yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.
-
Muhtemelen giriş gerilim bölücülerinden olması muhtemeldir. bacakları soğuk lehim konumda olabilirler.
Yada kuzey köprüsü çipinin beslemesini sağlayan tristörlerden birinde sorun var, Anahtarlama yapamıyorda olabilir. Kuzey köprüsünü bir BGA cihazı olan ustaya götürüp elden geçir. muhtemeldir bacaklarında temassızlık vardır. Böyle bir durumda yükte oluşan dengesizliklerden ötürü, anakartta mevcut bulunan yüksek akım korumaları devreye girerek akımı kesiyor olabilirler...