folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Laptopta Anlam Veremediğim Arıza

Laptopta Anlam Veremediğim Arıza

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Dünden beri laptopta acayip aksaklıklar meydana geliyor. Yani araştırdım ama verdiği hataları artık nasıl aratayım onu bile bilemedim :)

Lenovo G570 marka ve modeli.

Dünden beri sırasıyla anlamsız durumları anlatayım:

* İnternet Explorer ile sayfaları geziyorum, sekmeleri açıp kapıyorum sorun yok. Fakat, ne zaman ki simge durumuna küçültüp yeniden büyütmeye kalksam direkt mavi ekran hatası alıyorum ve Pc kendini yeniden başlatıyor.

* Google Chrome'da ise sorun daha anlamsız :) kaç defadır yeniden silip kuruyorum her defasında aynı durum. Arama çubuğuna bir adres yada kelime yazdığımda, kelimeyi google tamamlıyor bunu görüyorum ama çubuğa yazmıyor , haliyle aramıyor, tarayıcı donup kalıyor :)

* Şuan bi düzgün çalışan FireFox var, oda tıkanınca simge durumuna küçültüp büyüyünce bir süre kafayı topluyor sonra gene aynı duruma geliyor.

Nedir bunun karın ağrısı arkadaşlar, bu durum daha önce başına gelen var mı ?

Birde, dünden beri 2-3 defa Recovery yaptım, Lenovo'nun kendi OneKey Recover özelliği var. Cillop gibi oluyor evet makina, ama 1 saat geçmeden sorun tekrarlıyor :)

Birde, bu makinalara nasıl format atacağız , araştırdım onuda ama pek birşey buldum sayılmaz. Zira, Boot ayarlarını hernekadar CD / DVD yada USB yapsamda, gene kafasına göre HDD'den başlıyor.

Evet arkadaşlar yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

hocam sorun yazılımsal gibi görünüyor.format atarsan düzelecektir.

bios dan ide sata ahcı ayarlarını duzenlersen boot eder

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

çift ekran kartı varsa onun ayarlarından da olabilir.

başıma geldi daha önce.

pc yüksek performansta mı? dengeli de mi? bir bak karıştır derim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Yok hocam çift ekran değil, standart özellikleri var g570'in. Herhangi bi upgrade yapılmadı.

swordfish hocam, bu bios'a baktım, achi yazan yeri cartoble diye bir ifade var ona çevirdim, fakat yine dvd den yemedi boot'u. usb ile de atabilirim aslında ama onu nasıl aktif edeceğim biosdan :)

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

hocam bazen recovery yaptığın zaman var olan dosyaların üzerine kuruyor işletim sistemini. Yani bir çeşit owerverite işlemi yapıyor. Şöyle düşün: bir sepette 10tane elmavar 2tanesi çürük. Yeniden yükleme yaparak iki çürük elmayı yeniliyorsun ama diğer elmalar öylece duruyor. Yani işletim sisteminin çekirdek dosyalarını yeniden yazıyor ancak diğer kullanıcı dosyalarına karışmıyor. Bu yüzden virüs yada doğru çalışmayan bir yazılım varsa silinmeyecektir. O nedenle mümkünse tüm hard diskindeki kişisel verileri al, hard diski tamamıyla sil ve yeniden bölümlendir. Yedeklediğin dosyalara sağlam bir anvirüs programı ile tarat ve bilgisayarına geri yükle. Ancak unutmaki bu işlemi yaparsan recovery'i bidaha yapamayabilirsin image dosyalarını sildiğin için.. Ki zaten bence recovery programlar lüzumsuz birçok yazılım ve güncel olmayan sürücülerle dolu. O yüzden en temizi kendi cd'n ile format atıp güncel sürücüleri indirmek. Tüm bunlara rağmen düzelmez se eğer, o zaman öncelikle ram olmak üzere bilgisayarının donanımların şüphe edebilirsin..

Cigu bigule :(
Toplam Hit: 742 Toplam Mesaj: 5