Laptopta Boot Sorunu?
-
İyi akşamlar müritler iki gündür uğraşıyorum sorun neyden kaynaklanıyor bir türlü çözemedim.Bilgisayara format atıcam ama cd yi takıp boot ekranına gelip cd/dvd yi seçtikten sonra biraz bekletiyor sonra yine aynı ekran geliyor.Acaba cd demi sorun diye başka format cd leri ile denedim onlardada aynısını dedi dvd sürücü bozukmu desem bilgisayar açıkken hiçbir sorun olmadan okuyor yazıyor sorun neyden kaynaklanıyor çözemedim yardımlarınızı bekliyorum herkese iyi akşamlar
-
Muhtemelen sorununuz format atmak istediğiniz CD/DVD'yi hazılarken boot dosyaları eklenmemiş olması. Bu durumda bilgisayar formatı başlatmak için gereken dosyaları bulamadığı için HDD seçeneğini seçip yüklü işletim sistemini açıyor.
Şayet format için hazırladığınız medyanızdaki dosyaları normal bir şekilde kopyala-yapıştır şeklinde hazırladıysanız gerekli olan dosyalar taşınmamış olabilir. Bunu en iyi hazırlama yöntemi, çalışan herhangi bir format DVD'sindeki dosyaları herhangi bir ISO hazırlayabilen program ile kopyalamaktır. Diğer bir yöntem ise, elinizde var olan işletim sistemi yükleme dosyaları var ise, bunu format için kullanabileceğiniz hale getirerek DVD'lere yazılmasını sağlayan tarzda programlar kullanmanızdır.
-
Hacim laptoplarda F-10,F-11 miydyi hatirlamiyorum ama ilk aldigin gune dondurebilirsin.
Her laptopun reovery partitionu oluyor.
Laptopu ilk aldigin haline geri getiriyor
-
Evet laptopda recovery duruyor ama o win7ben 8istiyorum daha once bu dvd ile format atmistim hocam cd de hicbi sorun yok soyledigim gibi baska format cd lerindede aynisini yapiyor
-
hocam once recovery at sonrada at Win8 ustune
-
hocam recovery yi nasıl atıcam laptop toshibanın satallite serisi birde format atmadan önce kırmam gereken bi wifi var onun için cd den boot edip backtracke geçmem gerek
-
müridler hala sorunuma bi çözüm bulamadık help please!