Laptopta Boot Sorunu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

İyi akşamlar müritler iki gündür uğraşıyorum sorun neyden kaynaklanıyor bir türlü çözemedim.Bilgisayara format atıcam ama cd yi takıp boot ekranına gelip cd/dvd yi seçtikten sonra biraz bekletiyor sonra yine aynı ekran geliyor.Acaba cd demi sorun diye başka format cd leri ile denedim onlardada aynısını dedi dvd sürücü bozukmu desem bilgisayar açıkken hiçbir sorun olmadan okuyor yazıyor sorun neyden kaynaklanıyor çözemedim yardımlarınızı bekliyorum herkese iyi akşamlar

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Muhtemelen sorununuz format atmak istediğiniz CD/DVD'yi hazılarken boot dosyaları eklenmemiş olması. Bu durumda bilgisayar formatı başlatmak için gereken dosyaları bulamadığı için HDD seçeneğini seçip yüklü işletim sistemini açıyor.

Şayet format için hazırladığınız medyanızdaki dosyaları normal bir şekilde kopyala-yapıştır şeklinde hazırladıysanız gerekli olan dosyalar taşınmamış olabilir. Bunu en iyi hazırlama yöntemi, çalışan herhangi bir format DVD'sindeki dosyaları herhangi bir ISO hazırlayabilen program ile kopyalamaktır. Diğer bir yöntem ise, elinizde var olan işletim sistemi yükleme dosyaları var ise, bunu format için kullanabileceğiniz hale getirerek DVD'lere yazılmasını sağlayan tarzda programlar kullanmanızdır.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hacim laptoplarda F-10,F-11 miydyi hatirlamiyorum ama ilk aldigin gune dondurebilirsin.

Her laptopun reovery partitionu oluyor.

Laptopu ilk aldigin haline geri getiriyor

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

Evet laptopda recovery duruyor ama o win7ben 8istiyorum daha once bu dvd ile format atmistim hocam cd de hicbi sorun yok soyledigim gibi baska format cd lerindede aynisini yapiyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

hocam once recovery at sonrada at Win8 ustune

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

hocam recovery yi nasıl atıcam laptop toshibanın satallite serisi birde format atmadan önce kırmam gereken bi wifi var onun için cd den boot edip backtracke geçmem gerek

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

müridler hala sorunuma bi çözüm bulamadık help please!

Toplam Hit: 822 Toplam Mesaj: 7