Laptopta Monitörün Flöranssı Bozuldu Nasıl Değişe Bilirim
-
Arkadaşlar laptopumun lcd monitörünün flöransı bozuldu bunu nasıl değişe bilirim görüntü geliyo ama çok karanlık içini açtım lcd de flörans göremedim anlayan varmı acaba..
-
biraz daha kurcala
3-4 tane vida arttirirsin
teknik servisin yolunu tutarsin
teknik olarak sana burda anlatmasini beklemende ayri bir konu..
-
Bendede 3 gündür aynı sorun var..Monitörü iyice geri ittirip gerdirdikten sonra normale dönüyo :)
-
abi.)) bır leptop parası ısterler.) hehe bence oyle bırsey olursa dırek kendı yenı makına topla.) buyuk ıhtımal oyle olabılır.D
-
Hazır konu açılmışken sorayım.
Benim notebook ta sorunlar yaşıyorum ekran kartı ile ilgili google ve alışveriş sitelerinde 100 çeşit arama şekli denedim bir dünya site çıkıyor uğraşsam 1 hafta kalkamıcam bilgisayarın başından. Nerde bulabileceğimi bilen arkadaşlar varsa yardımları için memnun mesut bahtiyar olurum.
-
recobaba ;) Hoca Birşey Anlamadım ? Dünya Falan.) Tam Olarak Yazarsan Elimden Gelen Yardımı Yapmaya Çalışırım
-
bende anlamadım zaten :)
Kısaca benim emektar laptop için bir ekrankartı arıyorum.
Huyum kurusun bir alete kanım ısındımı bırakamıyorum 2 yıldır kullanıyorum mereti vazgeçmek zor :)
-
abi sanırım florasandan bahsediyoruz (flour hasan nıhıhıhı) lcd ekranı komple çıkarttığın zaman tahminim üst tarafında uzun çubuk şeklinde duruyordur hem üstte hem altta bulunması biraz özel lcd olması anlamına geliyor sanırsam (çok fazla bilgim yok bu kalite konusunda) dediğim gibi üst tarafında çizgi halinde bulunur hatta bi çift kablo ucunda ve sonunda lcd ekranın yan tarafında altında üstünde bulunan (ekrandan bağımsız) ufak bi starter(ateşleme diyelim) kartına gider buradanda florasanı takip edebilirsin abi fiyat olarak pahalı olabilir epeyce zamandır kullanıyosan belki bişey dökülmüş oksitlenmişte olabilir dediğin gibi bozulmuşta olabilir o tarz parça değiştiren yerler var oralara götürüp fiyat alabilirsin..
-
-flörans naytingeyl- mi? -floresan- mı ?
birincil görevimiz ve işimiz Türk gençlerini bilgilendirmektir İLERİ! :S yoksa laptop da florans diye bir şeymi var <:-)
-
1- Laptopu ne kadar zamandır kullanıyorsun. Floresan Ömrünü bilmem açısından Sordum.
2- Eminmisin Floresan Olduğundan.
Bu iki soruma nispeten Ekliyeceklerim şunlardır, Elektronik bilgin varsa, O Floresanı aydınlatmaya yarayan bir edavat var içerisinde, Balans Tarsnformatörüde denilmektedir Bilinen ismi ile, O Transformatör görevini yapıyormu, Minik bir Fuse diye ismi geçen bir, Sigortası olabilir kontrol et.
kendin yapabilyorsan, Teknik Servislerden yada Laptop üretimi yapan firmalardan Floresan iste kendin tak. Daha ucuza maledersin daha temizde bakmış olursun. Bu hususta araştırma yaparım bir firma örenir örenmez tekrar yazarım buradan. Sen dediklerimi kurcala bi bilgi ver bana. konuyu takibe aldım.