Laptopta Tam Ekran Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

Toshiba satellite L655 laptopumda oyunları tam ekran oynayamıyorum genelde.masaüstündeki duvar kağıdı da tam ekran deil.Çöznürlük en yüksekte.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Hocam konunu baltalamak gibi olmasında aynı konuyu bende açıcaktım

Sorum şuki Sony Vaio VPCEA46FM laptopum var ekran kartını değiştirebilirmiyim ? Eğer cevap evet ise iyi bi ekran kartı nekadara mal olur ?

manhyak tarafından 01/Eyl/12 16:31 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

yok mudur bunun çözümü

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    cem-engine bunu yazdı

Toshiba satellite L655 laptopumda oyunları tam ekran oynayamıyorum genelde.masaüstündeki duvar kağıdı da tam ekran deil.Çöznürlük en yüksekte.

Hocam, tam ekran oynayamıyorum derken kastettiğin şey oyun bir pencere olarak mı açılıyor?

Duvar kağıdı olarak ayarladığınız çözünürlük boyutlarında bir resim ile deneyin ve sorunu ekran görüntüsü olarak atarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

manhyak bunu yazdı

Hocam konunu baltalamak gibi olmasında aynı konuyu bende açıcaktım

Sorum şuki Sony Vaio VPCEA46FM laptopum var ekran kartını değiştirebilirmiyim ? Eğer cevap evet ise iyi bi ekran kartı nekadara mal olur ?

Hocam, daha önce dizüstü bilgisayar içini açtınız mı bilmiyorum. Dizüstü bilgisayarda HDD ve RAM değişimi dışında bütün değişimler çok meşakkatlidir. Eğer deneyimli iseniz değiştirebilirsiniz elbette. Ama ekran kartlarının "small-normal-large" olarak 3 adet boyut sınıfı mevcut. Seçeceğiniz ekran kartı, dizüstü bilgisayarınızda var olan ekran kartınızın boyutu ile aynı olmalı ve harcayacağı güç eski kartınızdan çok çok fazla olmamalı. Çünkü dizüstü bilgisayarınızdaki power supply, var olan parçalara göre yerleştirilmiştir, bu nedenle çok güç isteyen bir parça takıldığında ekran kartından görüntü alamayabilirsiniz.

Meblağa gelince, bana sorarsanız bir dizüstü ekran kartı almak yerine, yeni bir dizüstü bilgisayar almanız daha uygun olacaktır. Dizüstü bilgisayarların ekran kartları, masaüstündekileri neredeyse 2 ye 3 e katlıyor. Dahası, takarken uğraşmanız gereken bir sürü teferruatı da çıkıyor. Bu nedenle dizüstü bilgisayarın HDD ve RAM parçaları dışında eksik bulduğunuz bir parçası varsa, bilgisayarı değiştirmek daha uygun olacaktır.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı
    cem-engine bunu yazdı

Hocam, tam ekran oynayamıyorum derken kastettiğin şey oyun bir pencere olarak mı açılıyor?

Duvar kağıdı olarak ayarladığınız çözünürlük boyutlarında bir resim ile deneyin ve sorunu ekran görüntüsü olarak atarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

yok hocam oyun tam açılıyorda.ekran yanlardan yarım,üst ve alttan tam.yanlarda siyah boşluk var öyle.ekrar çözünürlüü 1366-768 yani en yüksek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Monitör ayarlarında problem var gibi görünüyor. Monitörün ekran yapılandırmaları kısmından görüntüyü yatay olarak genişletip düzeltmesini yapmalısınız. Dizüstü bilgisayarda nasıl ayarlanır hiç bilmiyorum ama :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1229 Toplam Mesaj: 6