folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptoptaki 3 Adet Jak Ve 2 Sesi Farklı Yerlerden Vermek Hakkında [SORU]

Laptoptaki 3 Adet Jak Ve 2 Sesi Farklı Yerlerden Vermek Hakkında [SORU]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba.

Monster laptopum var ve Kulaklık / Mikrofon / XXXXX şeklinde 3 adet jak var

.

Öncelikle bu 3. jak nedir ne değildir ? Araştırmaya çalıştım ama bulamadım google'da. Monster'ın sitesindede yazmıyor ürünün özellikleri kısmında.

Şimdi birde sorum var benim.

Ben istiyorum ki buradaki kulaklık girişine ben kulaklığımı takayım. Sonrasında bir şekilde Masamın altındanda FARKLI bir ses çalsın.

Masamın altında ses sistemi var kendi yaptığım.

Mesela ben CSGO oynarken arkadanda müzik çalsın istiyorum.

Kulaklığıma CSGO'nun sesleri , masanın altındaki ses sisteminede arkada çaldığım şarkı gitsin istiyorum.

Bu mümkün müdür acaba  ? 

Ekstra ses kartı filan almakta istemiyorum açıkçası. Bir umut belki o giriş bu işe yarar diye umuyorum :D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Hocam aşağıdaki ses sistemine telefonunu falan bağlasan daha kolay hallolur bence. 3. jack telefonlardaki gibi hem kulaklık hem mikrofon şeklinde giriş olabilir görüntüyü tam göremiyorum. Bunun dışında bilgisayardan iki farklı ses çıkışı alabileceğini sanmıyorum.

Şafak 1152!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    CaniSokucu bunu yazdı

Hocam aşağıdaki ses sistemine telefonunu falan bağlasan daha kolay hallolur bence. 3. jack telefonlardaki gibi hem kulaklık hem mikrofon şeklinde giriş olabilir görüntüyü tam göremiyorum. Bunun dışında bilgisayardan iki farklı ses çıkışı alabileceğini sanmıyorum.

Hocam görüntüyü nasıl tam göremiyosun :D en soldaki mavi usb 3.0'ın 1 sağındaki ilk yuvarlak :D

Ya şu streamerlar yapıyor ya. Mesela sen izlerken hem oyunun sesini hemde arkadaki çalan müziği duyuyorsun. Ya canım sıkıldı açıkçası. Rahat battı o yüzden karıştıroyurm yoksa fare'de macro tuşuna koydum Oynat/duraklat komutunu. Kafam rahat ama ben CSGO Oynarken arkadanda  müzil duymak istiyorum :D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

soldan sirayla linein mic speaker seklinde jaklar

linein dedigi ses kaynagindan giris almak icin bir nevi mic girisi gibi ama muzik sesini orafan alip ustune mic sesini koymak gibi dusun. linein e muzik kayngi baglanir telefon muzikseti org gitar ivir zivir her turlu ses veren seyi oraya baglayabilirsin. ses kaydi yaparken kaynagi line in secersin ses kayngindn gelen sesi kendi hoparlorunden cikti alirsin istersen bu arada seste fazla kayip olmada. kayit yaparsin maksat o

sesi farkli calma olayine gelince o ses sistemine badka yerden ses vermen lazim laptoptan olmaz 

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nomm
    Nomm's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

soldan sirayla linein mic speaker seklinde jaklar

linein dedigi ses kaynagindan giris almak icin bir nevi mic girisi gibi ama muzik sesini orafan alip ustune mic sesini koymak gibi dusun. linein e muzik kayngi baglanir telefon muzikseti org gitar ivir zivir her turlu ses veren seyi oraya baglayabilirsin. ses kaydi yaparken kaynagi line in secersin ses kayngindn gelen sesi kendi hoparlorunden cikti alirsin istersen bu arada seste fazla kayip olmada. kayit yaparsin maksat o

sesi farkli calma olayine gelince o ses sistemine badka yerden ses vermen lazim laptoptan olmaz 

Liquid hocamın dediği gibi ilk giriş ses veren herhangi bir aygıttan kayıt yapmanı sağlıyor, mikrofon ve hoparlör diğerleri, yani senin istediğini orada yapman mümkün değil, ben msi kullanıyorum bendekinde o dediğin oluyor 2 ayrı hoparlör çıkışı var 1 mikrofon 1 de kayıt için jak bulunmakta

2 çıkış olduğu için aynı zamanda virtual dj kullanımı da kolaylaşıyor bi yerden sesi kulaklığa verip diğer çıkıştan çalan müziğe mix yapabiliyorsun 

Sanırım birde usb ses kartları var bunun için 

Nomm tarafından 07/Oca/17 16:19 tarihinde düzenlenmiştir

Aganta Burina Burinata
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

İlk giriş S/PDIF portu. https://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

https://www.reddit.com/r/whatisthisthing/comments/2j07vf/what_does_this_symbol_represent_i_found_it_on_a/

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
Toplam Hit: 1317 Toplam Mesaj: 6
ses sistemi jak