Laptoptaki Donma Sorunu.
-
gecen geceye kadar laptopta en ufak bir sorun yoktu. sonraki gün okuldan geldigimde actım, fare agır cekimde hareket ediyordu, simgeler 2 dakika sonra felan geldi zaten. sonra sistem geri yükleme yaptım, 1 gün öncesine aldım, sistem bi güncelleme yapmıs, kritik güncelleme yazıyordu.
bu sefer normal acıldı, güncellemeleri de kapattım. bir de nortonun süresi bitmisti, bittikten bir gün sonra oldu bu olay. sorunsuz kullanmaya devam ettim. yarım saat önce tekrar actım bilgisayarı, vaziyet aynı, geri yükleme yaptım bu sefer yemedi, yine aynı yavaslıkta kaldı, cpu kullanımı %100 ama islemlerde öyle bir sey de yok.
sonra ön yükleme modunda actım bilgisayarı yine sorunsuz acıldı, siktigimin bilgisayarı kafa buluyor sanki benimle. nortonu fullleyip bastan sona taratmayı dusunuyorum ama ise yarar mı pek emin degilim. bi fikri önerisi olan var mı ?
tesekkürler.
-
1.norton kullanma.
2.msconfig'den baslangic sekmesindekileri kapa servislerdende microsoft disi olanlari kapa.
3.restart et.
-
eğer recovery bölümü var notebook da bilgisayarın açılışında recovery sistem yap ama ilk güne dönüyor bilgisayar pek tavsiye etmem
yada önemli dosyalarını topla harddiskten oluşturduğun farklı bir bölüme sonra işletim sistemin kurulu olduğu partitiona formatı bas
format sonrası komple dosyaların olduğu bölümü tarat sorun düzelir heralde .
Format sonrasıda portable programlar kullanmaya gayret et vs
Yada nortonu salla kur avira baştan bi tara
-
dersimlihacker bunu yazdı:
-----------------------------eğer recovery bölümü var notebook da bilgisayarın açılışında recovery sistem yap ama ilk güne dönüyor bilgisayar pek tavsiye etmem
yada önemli dosyalarını topla harddiskten oluşturduğun farklı bir bölüme sonra işletim sistemin kurulu olduğu partitiona formatı
format sonrası komple dosyaların olduğu bölümü tarat sorun düzelir heralde .
Format sonrasıda portable programlar kullanmaya gayret et vs
-----------------------------
hocam format atmayı dusunsem zaten konu acmazdım degil mi :)
ebesinin a** kadar program & klasör & sifre var. hepsini yedeklemeyi gözüm kesmiyor.
neyse nortonla gece bi taratıp sonucu yazarım.
@7-19
cok sade bir sey söylemissin sen de, bunlar yapıldı, sagol yine de.
-
hocam aynısı geçen gün bendede oldu hiçbi işlem yokken fare yavaş yavaş ilerliyodu müzik çalarken dııırrt die takılıyodu sonra combofix i indirdim taratttım 5 dk taradıktan sonra düzeldi bilgisayar solucan bulaşmış oyüzden olmuş benimki sende norton kullanma çok dandik bi anti iyi günler