Laptoptaki Sorun
-
selam arkadaslar telefondan yazabildigim kadar sorunu anlaticam acer aspire 5315 serisi laptoba sahibim. Laptop sarji kirik oldugu icin surekli kablolar birbirine degiyordu ve kivilcim cikiyordu. Dun aksam gene aynisi oldu ve bilgisiyar kapandi ben tekrar calistirmaya calistim ama calismiyor..yeni sarj aleti aldim bugun laptopa taktim ama gene calismadi ve laptop isigi yanmadi. Sorun ne olabilir arkadaslar bunu tamir etmek mumkunmu ?
-
Bilmiyorum ama sadece tahminimce Sarj Unitesi yanmis olabilir, degisecek fazla tutmaz :)
-
hocam keske daha once alsaydın o bataryayı hıc ole kullanılırmı leptop anlattıgına bakılırsa senın anakart gıtmıs
yaptırılır ama ıyı bı tamırcı bulman gerek tabı bıraz tuzlu olucak bu ıslem senın ıcın gecmıs olsun
-
break bunu yazdı:
-----------------------------
Bilmiyorum ama sadece tahminimce Sarj Unitesi yanmis olabilir, degisecek fazla tutmaz :)
-----------------------------arkadasın dedıgı olma ıhtımalı cok az yansa bıle calısması lazım dırek fıse taktıgı ıcın
ama hocam bu durumda bunu ogrenebılmek ıcın sarj unıtesını (yanı bataryayı) cıkar leptoptan ole tak fıse dene bakalım acılacakmı ?
-
sarji bagladigim zaman laptobun icinden garip bir ses geliyor..saten egerki anakart yandiysa mwcbur yeni laptop alicam saten burda tamir parasina bilgisiyar alabilirim.ama sarj aletine baya para verdim bu nedenle tamir etmek sart. Bu yanan parca herneyse degistirmeden tamir etmek mumkunmu ?
-
emnimax bunu yazdı:
-----------------------------break bunu yazdı:
-----------------------------arkadasın dedıgı olma ıhtımalı cok az yansa bıle calısması lazım dırek fıse taktıgı ıcın
ama hocam bu durumda bunu ogrenebılmek ıcın sarj unıtesını (yanı bataryayı) cıkar leptoptan ole tak fıse dene bakalım acılacakmı ?
bataryayi cikarttim direk fise taktim degisen birsey olmadi sanirim anakart yanmis -
ya güzel arkdasım o sekilde laptop kullanmak nie hani siz kullancıları ciddi ciddi anlamıorum al simdi daha fazla para vercksin güzel kardesim deger miydi?
tamiri olur yollarsın bana güzelce tamir ederim sıkıntı yok bana yollamazsan swordfish e de verebilirsin ikimizde laptopcuyuz swordfish in işyeri istanbul perpa benimkide istanbul mecidiyeköydedir saygılar
konuya tekrar girmezsem pm atarsın hallederiz...
-
Hoca ben turkiyede degilim olsaydim yollardim. Anladigim kadariyla anakart yanmis ve yenisi sart ...
-
evet anakart sizlere ömür. ark yaptırdığın yerden anakarta ters akım verdirdin sen yüksek ihtimal. bu arızada giriş kapasitelrinden başlar, çipsete kadar gidebilir. tamir olur illaki ama astarı yüzünden pahalıyada patlayabilir. ufak bi eleman uçmuştur ucuzada patlayabilir. kapalı kutu. görmeden hiçbi tamirci şukadara yaparım diyemez. ben onu 100 liraya yaparım diyen yalan söyler. ha zararına yaparsa bişey diyemem. çipsete indiyse :)
yurt dışında bildiğim kadarı ile bu şekilde tamiri yok. çöpe atma bizden birilerine yolla bari yedek malzeme yapalım :)