Laptopu Lcd Bağlama Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

çok yeni olmayan bir laptopu var msi s430x.

ben bunun vga çıkışından lcd nin vga girişine kablo takıp harici monitör e (lcd ye )  görüntü aktarabiliyorum.

özellikle maçları filan izlerken yapiyorum. ilk başlarda sorun yoktu ama sonradan kırmızı renk gitti.

tv den  normal kanal açınca kırmızı renkte sorun yok çalışıyor ama laptoptan görüntü aktarınca kırmızı renk siyaha dönüşmüş oluyor

ne laptopun ekranında ne de lcd tv de (görüntü aktarmazken) sorun yok. zaten tv daha yeni eskide değil.

ilk başlarda hiç sorun yokken şimdi kırmızı > siyah oldu. yine ara sıra gelip gidiyor. mesela bu yazıyı yazarken kırmızı yok ama laptopu ilk açtığımda renk vardı. sonradan gitti.

kablo dan dır dedim gittim yeni kablo aldım yine aynı şekilde. kablodanda bişey olmadı :|

ne yapmam gerekir ?

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

girişlerden olabilir. ekran çözünürlükleri bit herz herşey olabilir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Erkek

kablodan , pc nin portundan , tv nin portundan kaynaklı olabilir ...

www.fenomenevi.com | Sosyal medyanın her mecrasında 6 yıldır kesintisiz olarak müşterilerimize destek vermekteyiz. Amacımız müşteri deneyimini en üstte tutmak ve hizmetlerimize 24 saat devam edebilmek. Fenomenevi.com adresinden 7/24 kesintisiz olarak sipariş verebilirsiniz...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Muhtemelen kablonun dişlerinde sorun oluşmuş olabilir.Dişleri pekte sağlam değil onların.

Bilgi Güçtür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

gittim bi daha kablo aldım :|

gerçi aldığım kablo 2. eldi ama yine ondada aynı şekilde aktraım yaptı.

ilk kullandığım kablo altın kaplamaydı. ondada aynısıydı, sonradan aldığım kabloda aynı şekilde.

kablonun dişlerinde sorun yok gibi görünüyor. sağlam duruyorlar eğik filan yok.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Denemek lazım tabi. Kabloyu değiştiysen mümkünse bi de başka bilgisayardan dene. Deneme imkanın varsa tabi. Sonuçta iş donanım olunca denemek lazım, sorunu bulmak için.

Bilgi Güçtür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scampjackal
    scampjackal's avatar
    Erkek

kablo saglam oldugu halde yine sorun yaşıyosan laptop eski ise çözünürlük ayarlarını düşüro şekilde daha net görüntü alabilirsin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

sanırım benim vga portumda sorun var. masaüstü pc nin monitörüne bağladım. ondada kırmızı > siyah olarak gözüktü. sonra düzeldi sonra yine bozuldu arasıda gelip gidiyo renkler :D

insanlar hulk gibi görünüyo yeşil yeşil :D

Toplam Hit: 1198 Toplam Mesaj: 8