Laptopu Plazmaya Bağlama Sorunu / İlginç
-
Merhaba hocalar, leptopumun ekranı kırıldı ben de bilgisayarı plazmaya bağladım. Sorun şu ki normal bilgisayar monitörüne bağladığım zaman normal modda windows açılırken, bunda ağ ile güvenli mod ve güvenli mod dışında normal modda açılmıyor. Başlangıçta fn + f1 le ekranı plazmaya yansıtıyorum, sonra batarya uyarısı için her zaman tıkladığım f1 tuşuna tıklıyorum, daha sonra windows u normal olarak başlat ekranı geliyor, sonra windows loading oluyor mavi windows ekranı gelmeden plazma da ekran gidiyor. Daha sonra ekranda piksel piksel birşeyler beliriyor. Plazma daha önce de laptopa bağlanılarak kullanıldı ama böyle bir sorun yoktu. Leptopta da sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü monitöre bağlayınca geliyor ekran. Kablo da aynı kablo. Ekran kartıyla alakalı olabilir mi? Nedir bunun sebebi ve nasıl çözebilirim?
Plazma: Sony Bravia
Leptop: Dell Inspiron
Edit: Plazma son bravialardan değil birazcık eski.
-
çözünürlük ayarlarını değiştirerek denesene
-
Windows+p tusu na bas asagi oka bas entera bas
-
Notebooktaki ekran kartı prgramını (driver) kaldır açılması gerekiyor.
-
siyahbereli bunu yazdı
Notebooktaki ekran kartı prgramını (driver) kaldır açılması gerekiyor.
Hocam ekran komple kırık hiç bişi görünmüyor piksel piksel sinirden mouse u fırlatmıştım dış cam değil iç cam kırıldı. Driverı kaldırınca eğer dış cihazları algılamazsa ekran kartı o zaman bilgisayar çöp olur ekranı değiştirmem gerekir. Driver ı kaldırınca algılamamazlık yapmaz değil mi?
-
Mürit swordfish
Ekran isini uyguna hallader diye dusunuyorum ?
-
Jubei bunu yazdı
Mürit swordfish
Ekran isini uyguna hallader diye dusunuyorum ?
Hocam ekran takma da bişi yok ben de takarım, taktım da ama ekran alınması gerekiyor ona da para ayıramıyorum şuan.
Apolitik tarafından 20/Oca/16 18:51 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam çözünürlük uymuyor. güvenli modda çözünürlük düşük olduğu için açılıyor.
bilgisayar açıldığı zaman ekran çözünürlüğünü değiştirmek için
[CTRL] + [ALT] + (+) ve (-)
tuşlarını kullan. Fakat basar basmaz hemen değişmez 5-10 sn bekle. olmadı bir daha bas düzelene kadar dene =)
-
Teşekkürler müritler çok sağolun ekran çözünürlüğünü halledince oldu :)