folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopu Şarj Olurken Kullanılmalı Mı?Doğru Kullanım Nasıl Olmalı?

Laptopu Şarj Olurken Kullanılmalı Mı?Doğru Kullanım Nasıl Olmalı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

Laptop kullanıcılarnın bir numaralı sorunu şüphesiz şarj oluyor.Şarjdayken bilgisayarı kullanmayın zira bataryayı kendi elinizle öldürmüş olursunuz gibi şeyler duyuyorum. İşin uzmanları vardır aramızda herhalde.

doğru kullanım nasıl olmalı? direkt fişe takılıyken batarayı çıkarmamız mı gerekir?

bunun laptopa ne gibi zararları olabilir?

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

laptopların batarya ömrünü uzatmak için sana genel bilgi vereyim.

ilk iki kullanımda, pili 12 saat makina kapalı iken şarj etmen hücrelerin açılması konusunda iyidir.

onun dışında normal günlük kullanımda pil ve şarjı aynı anda kullanmak evet bataryayı öldürür. evde iken şarjla kullanacaksan bataryayı çıkar. fakat sürekli evde kullanıyorum diyorsan, en azından haftada bir kere bataryayı deşarj edip tekrar şarj edersen ömrü konusunda daha iyidir.pili asla %100 dolu bırakma. ;%10 gibi bir enerji ile kaldır kenarıya. onun dışında li-iyon piller olduğundan dolayı (genelde. emin olmak için pile bak) şarj tam bitmeden şarja takmakta sorun yoktur.

ayrıca şarj sırasında makinaya fazla yüklenmemekde, adaptörün ömrü konusunda iyidir :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

yeni bir laptop aldım, şarjı şimdilerde 3,5 4 saat gidiyor.. fişe takın uyarısını alana kadar fişe takmıyorum..ileride zararı en aza indirmek için açtım konuyu..

Peki bataryasız fişe takılıyken kullanımda Elektrik kesilmesi voltaj sorunu gibi yaşanabilecek sorunlarda ciddi zarar verir herhalde.Adaptör, notebook a giren elektriği düzenler mi? ve çıkan sorunda garantiyi kapsar mı?

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

şöyle söyliyim, adaptör, voltajı makinaya verirken ister istemez düzenliyor voltajı. sadece adaptör takılı iken elektrik kesintsi olursa sakata binebilirsin ama nadirdir. en çok genelde(ki masaüstü pclerdede olur) windows çökmesiyle karşılaşıyoruz. zaman zaman hdd nin bozulmasıda denk geliyor ama nadirdir. windows çökmesi hiç bi şekilde garanti kapsamına girmez. hdd bozulursa o makinanın servisinin insiyatifinde. ben değiştirenide gördüm değiştirmeyenide. biraz şans işi. evde güç kaynağın varsa, sadece adaptörle kullanımda ona bağlayarak kullanabilirsin. daha sağlıklı olur. kullanımda dikkat etmen gereken 2 nokta daha, birincisi voltaj dalgalanması çok oluyosa mutlaka güç kaynağı kullan. sebebi, adaptörün zarar görür en iyi ihtimal. orj. bi adaptörle orj. pilin fiyat farkı pek yoktur. yan sanayi adaptör kullanma. çok fazla yan sanay yüzünden elektronik arızalı laptop geliyor elime. 2nci noktada, yıldırım düşme ihtimalli zamanlarda kesinlikle sadece adaptörle kullanma. mümkünse o sürede hiç kullanma makinay. ben masaüstünü bile o gibi havalarda kapatırım. bi yere yıldırım düşmesi sonucu makinanın yandığını bilirim. (topraklama üzerinden makina yükleniyor.)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

Teşekkürler hayaletkurt yıllardır kullanıyorum şu mereti bi kere bile sorun olur diye düşünmemiştim hep şarj takılı kullanıyorum dışarıda ihtiyacım olduğundada en fazla yarım saat kullanıp kapattığımdan farkında bile değildim bu tip şeylerim çok sağol...

Keep Going !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

est. bilgiğim ve karşılaştığım şeyleri paylaşmaktan çekinmem :) herzaman buradayım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekyoldewrim
    tekyoldewrim's avatar
    Erkek

hayaletkurt süpersin dostum, teşekkürler

Türk milleti gariptir / Her lafı kaldırmaz / İ.ne dersin kızar da / S.kersin aldırmaz... NEYZEN TEVFİK
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

150 TL lik pil icin 400 TL 'lik anakart arizasi almayin voltaj dusuklugunden vs.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Serial2k
    Serial2k's avatar
    Erkek

Kullandıgım Laptop Sony Vaio ve kendi yazılımında bir ayarı var. Bu Ayar batarya doldugu zaman sarj etmeyi birak seklinde. Ben Bu ayarı sectigim icin Batarya doluyken bile fisi takılı olsa sarj etmiyor. Buda Pilin Ömrünü Artiriyor. Sizdede boyle ayarlar olabilir. Bunları Bu sekidle ayarlarsanız Laptop Bataryanızın ömürünü uzatmıs olursunuz.

Toplam Hit: 6292 Toplam Mesaj: 9