folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopun Anakartını Farklı Model Anakart İle Değiştirebilirmiyim

Laptopun Anakartını Farklı Model Anakart İle Değiştirebilirmiyim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aslında değişmiyceğini biliyorum ama belki değiştirmenin bir yolu vardır diye açtım

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

bak mesela

dv 2000 anakartını dv 6000 e monte edemezsin ama

dv2500 ü dv 2000 e dv 6500 u dv 6000 e falan monte edebilirsin tabi kolay değil bu sökmen gerken bazı yerler falan var zart zurt imkansız değil tabiki fakad ugrasılmayacak kadar gereksiz diebilirim

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:
    -----------------------------

aslında değişmiyceğini biliyorum ama belki değiştirmenin bir yolu vardır diye açtım

her ıkı modelıde yazarsan belkı fıkır yurutulebılır.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

değiştiremezsin.

arkadaşın verdiği örnekteki dv 2000-2500 aynı seridir aralarındaki fark vga yahut pingerprint kıl tüydür.

ha msi yada packard bell de istisnalar olabiliyor.

sen modellerini söyle hele bi

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

compal jfw01 ile core 2 duo 4gb ram ve harici ekrankartı destekliyen ne olursa yada kendi ekran kartı 1gb a felan çıkbilsin işte öle bişi

edit:burdan bakabilirsiniz

edit 2 linki yazmamışım http://www.compal.com/index_En.htm

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

sanmıorum olabilecegini.

ek olarak laptop alırken artık herkez bilsin sunu ekran kartı falan yükseltilmez laptopda yapılan upgrade işlemleri sayılıdır hdd ram işlemci işlemcide bile bazıları tabiki ramler ddr ddr2 ddr3 gruplara ayırlır hdd sata ide gibi gruplara ayrılır data kablosuna kadar ayrıntıya iner klavyeler bile aynısını olmasına ragmen uyum saglamıo anakartlar nasıl saglasın hocam

he laptop toplama olur mu dersen o olur firma adı unuttum fakad logosu aliendi neydi ya :D adını unuttum smdi onlar topluolardı topluolardı dedigim senin için özel bi ankart üretmiolar tabiki sadece istedigin özellikleri veriosun adamlar ona göre dizayn edio alienware olabilir hatırlamıorum gine bi bak sen yapabilirim ben dien bi arkdas cıkar belki bende gidip elini öper nası yapıomus onu ögrenirim...:)

bi toshiba anakartı gdip bi asusa takamazsın asusu sonye takamazsın

sony i sony e belki uydurursun ama anakartıda kasayıda kırtman gerekirde sony de hec denemedim dv serisinide daha cok deniorum onda bile kafam agrıo:w

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

hazır konu açılmışken bende bişey sormak istiyorum yeni konu açıp kirlilik yapmamak için..konuyu açan hoşgörür umarım...

bende asus eee pc netbook var... şu anki ekran kartını bilmiyorum ama oyun çalıştırmaya yetmediğini biliyorum =)  (netbook olduğu için normaldir tabi)

ben ekran kartını değiştirmek istiyorum bunun

1.değiştirilebiliyor mu?

2.değiştirilebiliyosa eğer değiştirdiğimde garantiden çıkar mı? (gidip yetkili serviste değiştirtsem?)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

ecstatic_60 bunu yazdı:

hazır konu açılmışken bende bişey sormak istiyorum yeni konu açıp kirlilik yapmamak için..konuyu açan hoşgörür umarım...

bende asus eee pc netbook var... şu anki ekran kartını bilmiyorum ama oyun çalıştırmaya yetmediğini biliyorum =)  (netbook olduğu için normaldir tabi)

1.değiştirilebiliyor mu?

2.değiştirilebiliyosa eğer değiştirdiğimde garantiden çıkar mı? (gidip yetkili serviste değiştirtsem?)

değiştiremezsin. servis böyle bir işlem yapmaz, kaldı ki yapılsa dahi ancak vga chipinin farklı bir revizyonu takılabilir. o da bi boka yaramaz

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:

ecstatic_60 bunu yazdı:

1.değiştirilebiliyor mu?

değiştiremezsin. servis böyle bir işlem yapmaz, kaldı ki yapılsa dahi ancak vga chipinin farklı bir revizyonu takılabilir. o da bi boka yaramaz

(: dediği gibi aynen.

dv' serilerinde değişim yaptığınız zaman söyle ; en yakın alt modellerle değişebiliyor.

ki en problemli seridir. Düşman başına.

Toplam Hit: 1561 Toplam Mesaj: 9