Laptopun Fanı Kamyon Gibi Ses Çıkarıyor....
-
elimde Dell inspiron 1300 marka laptop var.film indirdiğim için laptopu bir gece açık bıraktım..ertesi gün açtığımda harıl harıl kamyon gibi sesler çıkarmaya başladı ses fandan geliyor..gerçi içi bayaa bi doldu çok kasılıo..format zamanıda geldi eğer format atsam düzelirmi?
-
akbaba59 bunu yazdı:
-----------------------------elimde Dell inspiron 1300 marka laptop var.film indirdiğim için laptopu bir gece açık bıraktım..ertesi gün açtığımda harıl harıl kamyon gibi sesler çıkarmaya başladı ses fandan geliyor..gerçi içi bayaa bi doldu çok kasılıo..format zamanıda geldi eğer format atsam düzelirmi?
-----------------------------hoca aç laptopun altını fanını onun çıkış yönlerini temizle tamamen. kir pislik bağlamıştır aynısı banada oldu şimdi maşallah çok güzel fan
-
ve birde yağla. dikkat et kartta damlamasın.. kenarlarını birşeyler kapat.. çalıştır bir defa açıkken 30 sn falan. sonra kapatırsın laptopu..
-
Nedir bu fanlardan milletin çektiği yaa..
-
UNKN0WN bunu yazdı:
-----------------------------
Nedir bu fanlardan milletin çektiği yaa..
-----------------------------alternatif bir soğutma çıkana kadar mecbur ( hemen atlamayın sulu soğutma şu bu die )
-
arkadaşlar çok gürültülü çalışıyor napmam gerek diye konu açan biri zaten onu temizlemeyi bilmiyodur.hocam şöyle bişi yapabilirsin elektrik süpürgesini al ucunu (tabi bilgisayar kapalıyken) fanın yerine tut ve toz yumaklarının geliceğini görüceksindir.sakın yağ işine filan girme laptop masaüstü bilgisayara benzemez.olmadıysada teknik servise götür onlar açıp temizlerler sen oynama bence.
-
Avira bunu yazdı:
arkadaşlar çok gürültülü çalışıyor napmam gerek diye konu açan biri zaten onu temizlemeyi bilmiyodur.hocam şöyle bişi yapabilirsin elektrik süpürgesini al ucunu (tabi bilgisayar kapalıyken) fanın yerine tut ve toz yumaklarının geliceğini görüceksindir.sakın yağ işine filan girme laptop masaüstü bilgisayara benzemez.olmadıysada teknik servise götür onlar açıp temizlerler sen oynama bence.
-----------------------------hoca orda da para alıyorlar. Benim acer marka laptop vardı fan çıkışları resmen 1 mm toz bağlamıştı. altı üstü 6 tane vida söktüm orayı temizlemem 30 saniyemi aldı kapattım taktım. bilgisayar canavar gibi çalışıyo. Bunu teknik servis yapmak için 50 liraya yakın ücret istedi.
-
eyw hocalar :D
-
gökten inme eline yağı alıp dökme sakın contact sprey bul onu kullan
-
mockingboy bunu yazdı:
-----------------------------gökten inme eline yağı alıp dökme sakın contact sprey bul onu kullan
evet.makine yağından ziyade şu koşu bandı için satılan özel spreylerden kullanmanı öneririm
-
hocam peki bu sprey kaç paradır?
onun yerine fanı değiştirtsem daha mantılı değilmi hem ben açmayım elimde patlamasın sonra:d