Laptopun Görüntüsünü Harici Monitöre Vermek. Bakınız.
-

Arkadaslar laptopum masaüstü sistemimden 2-3 kat iyi oldugu için laptopu kasa olarak kullanıp harici bir monitorle kullanmak isyorum.
Fakat resimlerdede gördügünüz üzere uyum sorunu var mesela bir resmin yarısı laptopun monıtorunde diger yarısı ise harici monitorun üzerinde gözüküyor.
bu sorunu nasıl aşarım ,yardmcı olursanız minnettar olurum :).laptopun ekranında ne gözüküosa harici monitordede o gözüksün gerekirse laptopun ekranını iptal ederim :d.
-
fn+F5 yap ekran kartının driverlerini yükle.
-
sen dual ekran yapmışsın ekran kartı özelliklerinden düzelt onu
-
sağ tıkla görüntü ayarlarından ayarlanıyo o.
-
özelliklerde ekran ayarlarına baktıgımda laptop monitoru icin birincil monıtor olarak kullan secenegi var
ancak harici monitor icin böle bi secenek yok .sadece windowsu harici monıtore genislet seklinde 1 secenek var.yani harici monıtoru direkt olarak kullanamıyorum suan.
ayrıca ekran kartı driverlarim son sürüm :S
-
hocam görüntü özelliklerinde olsa gerek 1 yazan kare ile 2 yazan kare aynı sende olduğu gibi çakışıyodur. sen onları tam üst üste gelecek şekilde ayarlarsan görüntü düzelir.
-
HeroiquE bunu yazdı:
-----------------------------
özelliklerde ekran ayarlarına baktıgımda laptop monitoru icin birincil monıtor olarak kullan secenegi var
ancak harici monitor icin böle bi secenek yok .sadece windowsu harici monıtore genislet seklinde 1 secenek var.yani harici monıtoru direkt olarak kullanamıyorum suan.
ayrıca ekran kartı driverlarim son sürüm :S
-----------------------------
ekran kartın nvidia ise sag tıkladıgın zaman orda nvidia kontrol paneli çıkar ordan ayarla -
ekran kartim ati 4650 vede ekran kartinin programinda monitorle ilgili bir seçim yok.
benim tek derdim harici monitoru birincil monitör yapmak bunu nasıl yapıcam bunu söyleyin yaw.
-
show only monitor 2 yaparsan sadece 2. monitorde gosterir. sen extend yapmissin, ekran ayarindan degistirebilirsin onu. aynisini iki ekrandada gostermesini istiyorsan clone yap.
-
Bendede aynı sistem var ati 4650 ekran kartlı hp dv6 1247 et ve lcd monitor aynı zamanda lcd tv dede sorunsuz kullanıyorum. Hatta laptopun ekranını kapatıyorum yatık şekilde ki enerji harcamasın ekran için. Tek yapman gereken ati ayarlarından ayna görüntüsünü seçmek yani atinin catalyst control center ekranından diğer adıyla klon yani her iki monitordede aynı ekran seçeneğini seçersen sorun düzelir.Bazen ilk kurulumda gelmeyebiliyor.Hdmi kablon takılı vaziyette iken restart yap.görüntü gelecektir.
-
medıa markette monitor ayırıcı aparat var hangisini istersen kullanıyon 34 tl haberin ola iki monitor bağlıyon anahtarı var hangisini istersen seç modu var çok kalay ben aldım