folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Laravel 5.3 Middleware Sorunsalı

Laravel 5.3 Middleware Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

(Laf kalabalığından hoşlanmıyorsan direk son satırı oku) Kısaca yazacak kelime bulamadığım için tuhaf bi başlık oldu öncelikle onun için kusura bakmayın.

Laravel i kendi dökümantasyonu üzerinden ve yarım yamalak ingilizcemle bazı videolar izleyerek öğrenmeye çalışıyorum.

Yaptığım örneklerden birinde farkettim ki edit alanına üye diğer kişilerin edit alanına girebiliyor.  oluşturduğum resource controller de    bilgiler/id/edit      şeklinde gelen url de id e ait üye varsa ve giriş yapılmışsa edit formu açılıyor. Eğer bu kısımdaki id yi değiştirip başka kullanıcı id si girdiğimde erişebiliyorum. Gelen id ile Aut::id() eşitmi diye kontrol edebiliyorum fakat birden fazla alana bu şekilde bir middleware yapmam gerektiği için construct içinde tanımlama yapmak daha mantıklı görünüyor.

Bazı yerlerde şöyyle bi middleware kullanımı gördüm $this->beforeFilter('exists', ['only' => ['edit','update','destroy']]);  Sanırım laravel 4 sürümünde böyle bi kullanım mevcut ben    $this->middleware('auth', ['only' => ['edit','update','destroy']]);  şeklinde kullanarak yaptım fakat bu da üye girişi şartı arıyor sadece.  

Kısacası üye nin kendi profil edit alanı dışında diğerlerinin alanlarına ulaşmasını istemiyorum bunun için nsaıl bir middleware yapısı kullanacağım. (Birden fazla alana uygulayacağım için construct içinde çağırıp function adlarını yazayım bir defadan kurtulmuş olayım istiyorum.)

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

https://laracasts.com/discuss/channels/general-discussion/laravel-5-middleware-owner?page=1

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Hocam burda bir iki örnekte dediğim gibi eşitse işlemi yapmışlar ,  construct için örnek veren arkadaş farklı sürüm için örnek vermiş sanırım authorize hata veriyyor auth yapınca da dediğim şekilde çalışıyor.  Şu handle olayını anlamadım zaten henüz o bölüme gelmedim :S

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

Hocam burda bir iki örnekte dediğim gibi eşitse işlemi yapmışlar ,  construct için örnek veren arkadaş farklı sürüm için örnek vermiş sanırım authorize hata veriyyor auth yapınca da dediğim şekilde çalışıyor.  Şu handle olayını anlamadım zaten henüz o bölüme gelmedim :S

Haci abi, o linkteki adamlar da bunu middleware de yapma controllerda yap demis. Laravel bilmedigimden yardimci olamadim ama "laravel middleware owner check" falan diye aratmadiysan aratmani tavsiye ederim

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    coder2 bunu yazdı

Haci abi, o linkteki adamlar da bunu middleware de yapma controllerda yap demis. Laravel bilmedigimden yardimci olamadim ama "laravel middleware owner check" falan diye aratmadiysan aratmani tavsiye ederim

Arama yaptım 5. sürümde owner falan kaldırmışlar demek ki tavsiye etmedikleri için kaldırmış adamlar. Tamam hocam o halde controller de halledeceğiz .)

Toplam Hit: 782 Toplam Mesaj: 5
laravel 5.3 middlework