Laravel 5.3 Middleware Sorunsalı
-
(Laf kalabalığından hoşlanmıyorsan direk son satırı oku) Kısaca yazacak kelime bulamadığım için tuhaf bi başlık oldu öncelikle onun için kusura bakmayın.
Laravel i kendi dökümantasyonu üzerinden ve yarım yamalak ingilizcemle bazı videolar izleyerek öğrenmeye çalışıyorum.
Yaptığım örneklerden birinde farkettim ki edit alanına üye diğer kişilerin edit alanına girebiliyor. oluşturduğum resource controller de bilgiler/id/edit şeklinde gelen url de id e ait üye varsa ve giriş yapılmışsa edit formu açılıyor. Eğer bu kısımdaki id yi değiştirip başka kullanıcı id si girdiğimde erişebiliyorum. Gelen id ile Aut::id() eşitmi diye kontrol edebiliyorum fakat birden fazla alana bu şekilde bir middleware yapmam gerektiği için construct içinde tanımlama yapmak daha mantıklı görünüyor.
Bazı yerlerde şöyyle bi middleware kullanımı gördüm $this->beforeFilter('exists', ['only' => ['edit','update','destroy']]); Sanırım laravel 4 sürümünde böyle bi kullanım mevcut ben $this->middleware('auth', ['only' => ['edit','update','destroy']]); şeklinde kullanarak yaptım fakat bu da üye girişi şartı arıyor sadece.
Kısacası üye nin kendi profil edit alanı dışında diğerlerinin alanlarına ulaşmasını istemiyorum bunun için nsaıl bir middleware yapısı kullanacağım. (Birden fazla alana uygulayacağım için construct içinde çağırıp function adlarını yazayım bir defadan kurtulmuş olayım istiyorum.)
-
-
nurulmac11 bunu yazdı
Hocam burda bir iki örnekte dediğim gibi eşitse işlemi yapmışlar , construct için örnek veren arkadaş farklı sürüm için örnek vermiş sanırım authorize hata veriyyor auth yapınca da dediğim şekilde çalışıyor. Şu handle olayını anlamadım zaten henüz o bölüme gelmedim :S
-
coder2 bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
Hocam burda bir iki örnekte dediğim gibi eşitse işlemi yapmışlar , construct için örnek veren arkadaş farklı sürüm için örnek vermiş sanırım authorize hata veriyyor auth yapınca da dediğim şekilde çalışıyor. Şu handle olayını anlamadım zaten henüz o bölüme gelmedim :S
Haci abi, o linkteki adamlar da bunu middleware de yapma controllerda yap demis. Laravel bilmedigimden yardimci olamadim ama "laravel middleware owner check" falan diye aratmadiysan aratmani tavsiye ederim
-
nurulmac11 bunu yazdıcoder2 bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
Haci abi, o linkteki adamlar da bunu middleware de yapma controllerda yap demis. Laravel bilmedigimden yardimci olamadim ama "laravel middleware owner check" falan diye aratmadiysan aratmani tavsiye ederim
Arama yaptım 5. sürümde owner falan kaldırmışlar demek ki tavsiye etmedikleri için kaldırmış adamlar. Tamam hocam o halde controller de halledeceğiz .)