Laser Printer Tavsiyesi
-
Hocalar yıl 2012 oldu hala adam gibi çalışan printer görmedim. 3 kere kartuş değiştirsen sonra mutlaka bitarafı bozuluyor.
Yine bozuldu.
Kartuşuna dunyanin parasını vermeden kolayca toner doldurabileceğim, scannerli faxlı ethernetli bir lazer arıyorum. 500-600 tlye civarı bişi bakiom.
Öneriniz var mı?
-
HP nin 12A Toner kullanan yazicilarina bak hocam, en sorunsuz modelleri.
-
üstad sana hp 3460 tavsiye edecektim ama piyasadan kalktı onun yerine aşağıdakini tavsiye edebilirim. samsung, xerox, canon yazıcıları kullandık memnun kalmadık fotokopi, faks, tarayıcı haricinde deseydin brother yazıcılardan tavsiye edebilirdim..
arkadaşın bahsettiği 12A tonerler yani Q2612A model tonerli yazıcıyı tavsiye etmiş sanırım bende aynı şekilde tavsiye ederim ama bu model tonere göre istediğin yazıcı modelini bulamayabilirsin.. toneri kendin dolduracaksan onada ayrı bir masraf yapman gerekli. toner dolumu biraz zahmetli, hassas bir iş en ufak hatada tonerin içindeki küçük çip ile bazen drum parçası bozulabiliyor yani kağıdın kenarından siyah çizgiler falan çıkıyor. 1 tonerle 2000-2500 kağıt çıktı alabilirsin dolumu şehirlere göre değişiyor 15-40 TL arası.. yedek parçaları hariç tabi elemanlara güven olmuyor drum parçasını bozdular mı onuda sana yıkmaya çalışıyorlar en iyisi kendin doldurmaya bak derim 1 bidon toner tozu 20-30 TL civarında.. tonerin bittiğini anlarsan (genelde bazı kısımları yazdırmaz) toneri çıkarıp aşağı yukarı salla biraz daha yazdırabilirsin :)
http://www.youtube.com/watch?v=-BJwTjEE_QU&feature=fvwrel
-
essan hoca evet fotokopi fax tarayıcı ethernet li bişi arıyorum
-
HolyOne bunu yazdı
Hocalar yıl 2012 oldu hala adam gibi çalışan printer görmedim. 3 kere kartuş değiştirsen sonra mutlaka bitarafı bozuluyor.
Yine bozuldu.
Kartuşuna dunyanin parasını vermeden kolayca toner doldurabileceğim, scannerli faxlı ethernetli bir lazer arıyorum. 500-600 tlye civarı bişi bakiom.
Öneriniz var mı?
reis sınırsız kartuşlu yazıcılar bitmeyen kartuş olarakta geçiyor 3000 sayfa cıktı alabılıyorsun gayet duzgundur.
samsung scx 4200 kullanıyorum fotokopi tarayıcı ve yazıcı lazer fakat siyah beyaz çıktı alıyor çok sık çıktı almıyorum ama kaç yıldır kullanıyorum bilmiyorum da banamısın demıyor canavar gibi çok sıkta kartuş değiştirmiyorsun uzun süre gidiyor
ben zamanında 200 dolara almıştım sanırım şimdi ucuzlamış
-
HolyOne bunu yazdı
essan hoca evet fotokopi fax tarayıcı ethernet li bişi arıyorum
üstad yukarıdaki modele alternatif olarak aşağıdaki modeli önerebilirim. onun arasındaki fark teknik özellik, çözünürlük ve hız (çok fazla değil) haricinde tek özellik yok oda wifi. ilk makinede wifi yok alttaki makinede kablosuz bağlantısı varmış. bu tür yazıcıların tonerleri biraz hassas nazik gerektiriyor mesela kağıt sıkışması esnasında ilk önce toneri çıkarıp daha sonra kağıdı çıkarmalısın yoksa kağıdı çekip tonerdeki drum parçasını döndürdüğünde çabuk bozulabiliyor diğer bir konuda arkadaş samsung yazıcıya sitem etmiş büyük ihtimalle kağıt sıkıştığında toneri çıkarmamış bu sayede kağıdın kenarlarından siyah çizgiler çıkıyor.
-
doldurulabilir toner
http://www.bitmeyenkartus.com.tr/BITMEYEN-TONERLI-YAZICILAR,LA_228-2.html