Latex Editor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

arkadaşlar latex cv editlemek için program öneriniz nedir bir türlü yapmadım istedigim yaptıgım şey yanda gözüksün yani live olarak göreyim canlı  ama yapamadım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

https://www.writelatex.com

Ignorance is bliss.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

latex biraz uğraştırır.

ayrıca bilgi edinme amaçlı soruyorum, yanlış anlamayın, cv için latex e ne gerek var? wordde felan yeniden yazsanız daha kolay olur bence.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hocum yazıyı build etmen lazım real time göremezsin öyle yanda. Sublime Text'e LaTeX plugini kur. Ctrl+B ile uğraşmadan derlersin.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Hocum yazıyı build etmen lazım real time göremezsin öyle yanda. Sublime Text'e LaTeX plugini kur. Ctrl+B ile uğraşmadan derlersin.

writelatex i kullandım bi kaç işte, gayet başarılı bir real time ı var hocam.. deneyebilirsin istersen.. sol tarafta latex kodlarını yazıyorsun bi kaç saniye sonra sağ tarafta ön izlemesi geliyor.. resim ekleme kısmı v.s. biraz sıkıntılı bir de harici kaynak eklediğinde onları bilmek lazım. hiç tecrübesi olmayan biraz işin içinden zor çıkar.. 

@rockzs, hocam latex e alıştığında wordden çok daha hızlı yazarsın, aşinalık ile ilgili bir şey, akademik alanlarda genelde kullanılır. türkiye de word daha kolaya kaçtığı için bizim insanlarımız da tembel oldukları için pek kullanılmıyor, ama avrupada çok öğrenci gördüm latex kullanıyorlar. keza hocalar rapor istediğinde word de değil de latex de istiyorlar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

writelatex i kullandım bi kaç işte, gayet başarılı bir real time ı var hocam.. deneyebilirsin istersen.. sol tarafta latex kodlarını yazıyorsun bi kaç saniye sonra sağ tarafta ön izlemesi geliyor.. resim ekleme kısmı v.s. biraz sıkıntılı bir de harici kaynak eklediğinde onları bilmek lazım. hiç tecrübesi olmayan biraz işin içinden zor çıkar.. 

@rockzs, hocam latex e alıştığında wordden çok daha hızlı yazarsın, aşinalık ile ilgili bir şey, akademik alanlarda genelde kullanılır. türkiye de word daha kolaya kaçtığı için bizim insanlarımız da tembel oldukları için pek kullanılmıyor, ama avrupada çok öğrenci gördüm latex kullanıyorlar. keza hocalar rapor istediğinde word de değil de latex de istiyorlar

hocam ben de bitirme tezimi LaTeX ile yazdım ama özgeçmiş için kullanılması ilginç geldi. o özgemişin bir şablonu varsa ben de görmek isterim aslında, merak ettim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

burda templateler var hocam hocam

https://www.writelatex.com/templates

ben bunu kullanıyorum

https://www.writelatex.com/templates/modern-cv-and-cover-letter/vbrtdnffktzz 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

TexMaker kullaniyorum bende bi bakin isterseniz.

Toplam Hit: 1329 Toplam Mesaj: 8