Lazer Yazıcı Beyaz Yazar Mı?
-
Mesela siyah kağıt kullandık diyelim. Beyaz yazıları yazar mı? Olmadı beyaz kağıdın üstüne beyaz yazabilir miyiz?
Transfer kağıdı için gerekiyor
-
yazıyı çok az griye kaydırırsan yazar herhalde
-
Baskı işiyle bir ara ilgilendim , hala araştırma içerisinde sayılırım.
Normal koşullarda beyaz yazmaz diye biliyorum. Baskı yapacaksan, baskı yapacağın kumaşa göre transfer kağıdı seçiyorsun diye biliyorum. Yani beyaz kumaşa baskı için ayrı, siyah kumaşa baskı için ayrı transfer kağıtları mevcut. Siyah transfer kağıtlarının maliyeti biraz daha fazla sanırım.
google dan araştırarak birçok bilgiyi edinebilirsin ama zahmetli bir iş ben çok uğraştım bu kadar öğrenebildim.
-
Hoca içine ne renk mürekkep koyarsan o renk yazar...
Beyaz mürekkep bulursan, siyah kağıt atarsan gayet güzel yazar ama :) beyaz mürekkep bulamazsın.. Çünkü baskılarda beyaz devamlı kağıt renginden faydalanılarak elde edilir..
Ha birde beyaz kağıda bitik toner takarsan beyaz yazar hiç bişi göremezsin :)
-
peki direk içine beyaz boya koyarsak beyaz mürekkep gibi olur yazar ozmn işte
-
hayır yaa... beyaz murekkeple alakası yok bu lazer yazıcı dio =)) lazer yazıcı kağıdı yakarak istenilen goruntuyu werio... faxlardaki gibi....ama sanırım olmaz.... yada gerek yok =))) zaten kağıt beyaz =))
-
Siyah-beyaz Lazer yazıcılar fotokopi makinesindeki gibi toner kullanır. Toner mürekkep gibi sıvı değildir; tozdur. Beyaz toner bulma ihtimalin bence yok. Hatta siyah dışında bulma ihtimalin yok diyebilirim. Renkli lazer yazıcılar ise çok renklidir. Renkli lazer yazıcılarla beyaz rengi elde edebilirsin diye düşünüyorum. Almadan önce deneme şansı veren yerlerden alarak işini sağlama alabilirsin.
-
bi arka fonu siyah yapıcan direk o fonu boyucak yazı kısmı boş kalıcak :D
-
Beyler elimde transfer kağıdı var(lazer yazıcı için)Biz bununla renkli lazer yazıcıdan çıktı alıp ,tshirtin üstüne koyup ,ütüyü basınca oraya geçicek desen.Ancak deseni siyah bi kumaşın üstüne basmak istiyorum ve basıcağım şekilde beyaz alanlar var. Bu yüzden de lazer yazıcılar beyaz yazabiliyo mu diye merak ediyorum eğer renkli lazer yazıcısı olan varsa ve deneyip sonuçunu bildirirse güzel olur hani.
Bu arada lazer yazıcı felan almayı düşünmüyorum. Fotokopi merkezlerinden ya da herhangi basım yapan bi yerden çıktı almayı düşünüyorum.
-
Sanmıyom Hoca..