Lcd Floresan
-
hacılar benım bilgisayar miladını doldurmak üzere biraz olanlardan bahsedeyım . öncelikle makine budur :
http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A350-212-TOSHIBA-DUNYASI,11357.html
ufak tefek sorunları oldu belli donemlerde . şimdiki sorunum ekranda sanırım floresan gitti ekranın sağ alt köşesinden aşırı ısı oluşuyo . ekran seyirmede başlamıştı 1 kaç kere ekran karadı ama dıkkatli baktıgında goruntu vardı 5 - 6 dakıka calıstıktan sonra ekran kararıyor .
lcd 16 '' olunca miktar biraz atıyor . uygun fiyata bulabilirsem ( max 200 tl ) yaptırmayı planlıyorum .
bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa yardımlarını beklıyorum . ha derseniz ki değmez yaptırma daha başına iş açar gibisinden önerileride bekliyorum . parçalayıp satmaya kadar . çunku pc nın geçmişi şunlar :
- anakart e - sata girişi kırık - servis değişim demişti
- klavye değiştirdim ( oksitlenme )
- hdd değişimi
- ve en son bu olay
- pil tamamem olü yorumlarınızı bekliyorum
-
15.4 floresan takarsana olur hocam. kenarlardan fazla sırıtmaz zannımca.
değiştirebilecekmisinki?
-
hocam sanırım voltaj felan farklı dedıler ama emin değilim olur mu kı olmadı 15. 6 takarız
-
15.6 da lcd ler lede geçiyo. 15.4 floresandır.
benim zamanında yaptığım olaydır. voltaj falan farketmiyo. 15 yerine 14.1 taktımdı.
sıkıntıda çıkarmadı kaç sene geçti.
-
lcd ekranların ülkemizdeki en yaygın boyutu 15.4'tür. Bu sıralar cok sık bulunabilir. Hatta elimde1 tane var. Genelde 75 liraya satıyorum. ayrıca herhangi bir led paneli de lcd bilgisayara uydurmak mümkündür. bu işlem de piyasada 150-200 liraya led panel dahil yapılmaktadır. benim fikrim 2. el bir lcd bulman yönünde. ben yine de opsiyonları yazayım
1- 16 inç sıfır bir lcd almak Fiyat:400 TL
2- İkinci el 14.1, 15.4, 15.6, 16 inç bir lcd almak. 75-150 arası değişir.
3- 15.6 led adapte etmek. 150-200 arası değişir.
4- Harici monitör almak. İkinci el 17 inç. 100 liradan fazla verme.
5- Bilgisayarı bu haliyle sat. 200-300 liraya ver kurtul :)
Edit: Şimdi baktım 14.1 ve 15.4 lcd var elimde.
redsox tarafından 03/May/14 00:42 tarihinde düzenlenmiştir -
sağolun hocalar biraz düşüneyim