LCD Kömürden Daha Tehlikeli
-
LCD televizyonların ve yarı iletkenlerin yapımında kullanılan bir kimyasalın kömürle çalışan elektrik santrallerinden daha fazla global ısınmaya yol açtığı ortaya çıktı.
26 Haziran’da Geophysical Research Letters gazetesinde yayınlanan bir araştırmaya göre Nitrojen triflorid kayıp bir sera gazı... Gaz, kimyasal buhar fazında kaplama ile yapılan likit kristal ekranlar ve yarı iletkenlerin üretiminde kullanılıyor.
Nitrojen triflorid’in global ısınmaya etkisinin karbondioksitin 17.000 katı gücünde olduğu söyleniyor. Kimyasalın üretiminin 2009’da 8.000 tona ulaşabileceği söyleniyor.------------------
O yüzden LCD televizyonlar acık uyumayalım kömürlü soba gibi oldu bu:)
-
Foxxxxxx bunu yazdı:
-----------------------------O yüzden LCD televizyonlar acık uyumayalım kömürlü soba gibi oldu bu:)
-----------------------------üretimi sırasında oluşuyor zarar. kullanımı sırasında değil
-
dostum kullanımda bi problem yaratmıor.ama sen galiba plazmanın yanında durmadın (samsung servisinde çalışom)
-
her elektronik cihazda var bunun gibi şeyler sadece lcd lerde değil!...
-
vanhelsink bunu yazdı:
-----------------------------
dostum kullanımda bi problem yaratmıor.ama sen galiba plazmanın yanında durmadın (samsung servisinde çalışom)
haberi daha dikkatli okuyunca anladım kusura bakma konunun a.g sanırım kusura bakmayın ama yinede acık uyumamak lazım :( -
Lcd sınden raatsız olan warsa wırus yaydıgını ıddaa eden warsa bedawaya gelıp kapınızdan alabılırm:P
-
Symbian bunu yazdı:
Lcd sınden raatsız olan warsa wırus yaydıgını ıddaa eden warsa bedawaya gelıp kapınızdan alabılırm:P
aynen :D götü büyük monitörümden neler çekiyorum bi ben bilirim,diyceksiniz ki çok mu zor bi lcd almak,değil ama almıyor işte babam,az daha elimdekinden olacaktım,neyse buna da şükür :)