Lcd Monitor Acılmama Sorunu?
-
philips marka lcd monitorum var.3yıldır kullanıyorum bugune kadar hc sorun cıkarmamıstı gecen gunde normal kapadım monitoru.Sonraki gün açtığımda philips yazısı geliyor daha sonra ekran simsiyah olup monitor kilitleniyor.power ısığı yanıyor ama bastıgımda hicbir tepki vermiyor monitor kapanmıyor yani.ancak fişten cektiğimde kapanıyor.dün servise goturdum monitor orada calıstı adam sorun yok dedi test yaptı butun gun aksam eve geldim yine calısmıyor gittim komsuda denedim yine calısmadı hatta komusdaki voltaj yukselticiyle denedim voltajdan kaynaklanıyordur diye yine çalısmadı.şimdi burada sorun ne tarafoda, kondansatorde sorun var diye düşünüyorum ama bilmiyorum bilen veya daha once basında boyle birşey gelmiş biri varmı.
monitore acil ihtiyacım var haftasonu oldugu için servisede veremedim.benim çözebileceğim birşeyse yardımcı olursanız sevinirim.
-
up...
-
hocam güc konnektörünün olduğu yerleri konrtol et. gerci yeni ise soğuk lehim yapması imkansız yinede bir konrol et servis illaki açmıştır düzgün bir şekilde aç
sağ alt köşede entrenge ayağı vardır ona bi bak kristalin ordaki kondasatörleri kontrol et Ekran kartından bahsetmemişsin ondan da olabilir ..
büyük sorun ise Kristalindendir .. El salla diyor da olabilir .. açıp bakabilme ihtimalin varsa yardımcı olurum :)
-
usta yetkili servis içbireyi yok deyip geri gonderdi orda bende gordum calıstı normal sekilde acıldı.
nedense evde calısmıyor sanki beslenemiyor gibi acılıyor kapanıyor öyle kalıyor
artık pazartesi vericem servise garantisi devam ediyor halletsinler sorunu neyse
büyük ihtimalle voltajtan kaynalanan bir sorunu var trafosu yanmıştır bu yzdende düşük elektrik geldiğinde korumaya alıyor monitor kendini aklıma bir tek bu sorun geliyor internettede arastırdım bu tarz sorunla karsılasanlarda hep trafodan kaynaklanıyormus. artık p.tesi ogrencez durumu
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------
usta yetkili servis içbireyi yok deyip geri gonderdi orda bende gordum calıstı normal sekilde acıldı.
nedense evde calısmıyor sanki beslenemiyor gibi acılıyor kapanıyor öyle kalıyor
artık pazartesi vericem servise garantisi devam ediyor halletsinler sorunu neyse
büyük ihtimalle voltajtan kaynalanan bir sorunu var trafosu yanmıştır bu yzdende düşük elektrik geldiğinde korumaya alıyor monitor kendini aklıma bir tek bu sorun geliyor internettede arastırdım bu tarz sorunla karsılasanlarda hep trafodan kaynaklanıyormus. artık p.tesi ogrencez durumu
-----------------------------pm'den detaylı anlatırsan sevinirim arza notlarına atarız :)