Led 3D/ 3D HD Kanallar/ Gözlükler Hakkında Bilgisi Olan...
-
Merhaba müridler yakın zamanda eve Samsung UE40C7000WW 3d modelini aldık.Yanında da samsunga ait aktif gözlük bulunuyor. Şu anda kanal olarak türksatta Teledünya 3d hd deneme yayını yapıyor.Bu kanalın gerçek 3 boyutlu kalan olup olmadığını anlayamadım. Çünkü aktif gözlüklerle kanal izlerken derinlik fazla sağlanamadığı gibi nesne vs. etrafında da kırmızı gölgeler çıkıyor.Ancak sıradan kağıttan yapılmış 3 boyut gözlüklerini takınca bu gölgelenme ortadan kalkıyor ancak hd olmasından bir şey anlayamıyorum. Yani ileride değişik platformlar 3 boyutlu kanal açınca da böyle mi olacak? Bu işlerden anlayıp ta bilgilendirebilecek varsa sevinirim Hayırlı günler...
-
izlediğin kanal 3d yayınmı yapıyo? teledünya nın hd 3boyutlu kkanalı var onu izlemeni tavsiye ederim. Çıplak gözle bakınca her bnesnenin yanında kırmızı renk olur o 3 boyutlu olduğunu gösterir gözlük takarsan 3d görürsün..
-
Senin aldığın televizyon "aktif" polarize gözlüklere sahip bir televizyon. Gelecekte bir çok 3d filmi o televzyonla izleyeceksin. Fakat şimdilik ve geçmişte yayınlanan 3 boyutlu filmlerin çoğu kırmızı-cyan renkli gözlüklerle izleniyor, o görüntüleri izlemek için de o televizyonu almana gerek yoktu.
-
Anladım hocam. Bekleyecez o zaman. anlayamadığım elin japonu gözlüksüz 3d teknolojisini çıkardı biz hala nerelerdeyiz.
-
Ya şimdi sen 120 hz lik (ya da daha fazla tazeleme frekansına sahip) bir televizyon almışsın anladığım kadarıyla. O gözlükleri kullanabilmen için de 120 hz lik ya da daha fazla tazeleme hızına sahip 3d blue ray ler izlemen gerek. Senin aldığın teknoloji şu an ki sinemalarda oynayan 3boyut teknolojisiyle aynı mantıkla çalışıyor. Fakat durum şu ki piyasada bu tarz film bulman çok zor.
Kanalın HD olması sadece çözünürlüğü arttırır, görüntü teknolojisi değişmiyor. Kanalın ne olduğu hakkında bilgim yok ama eğer kırmızı-mavi gölgeler çıkıyorsa çok ucuza satılan kırmızı-cyan ya da kırmızı-yeşil felan kağıttan gözlükler var, onlarla izleyebilirsin. Çok eski bir teknolojidir o olay, yeni gibi yutturuyorlar sanırım.
Ama televizyonu alman iyi olmuş ileride işine yarar. Hatta belki Nvidia 3d vision uyumluysa bilgisayarını felan bağlayıp 3d oyun oynayabilirsin. -
WooPeRHacK bunu yazdı:
-----------------------------
Anladım hocam. Bekleyecez o zaman. anlayamadığım elin japonu gözlüksüz 3d teknolojisini çıkardı biz hala nerelerdeyiz.
-----------------------------37 ekran tv de dahi izlersin o test yayınını 1 tl lik gözlükle hacı
samsungun 3d gözlüğü fln özel polarize gözlük, onun yayını olacağını sanmıyorum, onun için anca bluray diskler çıkacak sanırım onlardan alıp izliceksin bluray oyatıcı ile
-
senin aldığın televizyon normal standart yayınları 3d ye çeviriyormu