Led Televizyon-Dijital Ampfi Baglantısı
-
S.a Hacılar.
yeni aldığımız Lg marka televizyonun,ses sistemi ile bağlantısında büyük ölçüde zorluk yaşıyoruz!
şöyleki;sesi ampfi'ye veremiyorum,dvd okuyucuyu çalıştırdığım zaman herşey mükemmel fakat,normal bir şekilde televizyonumu izlemek istediğim zaman
ses ampfi'den değilde televizyondan geliyor!
asıl soru,televizyonumun sesini nasıl ampfi'ye aktarmalıyımki,ses televizyondan değilde ampfi üzerinden ses sistemime yayılsın!
anlayan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum..

-
Hocam bende de LG 42LF2500 var. Digital ses çıkışının dışında component olarak çıkış yok bildiğim kadarıyla. Mecburen sesi receiver dan almak zorunda kalıyorum. USB üzerinden film izlediğimde ise mecburen kulaklık çıkışına bağlıyorum ses sistemini. Ses menüsünde TV hoparlörünü kapalı pozisyona getirip bağlamayı dene. Belki o zaman amfiye verebilir.
-
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bende de LG 42LF2500 var. Digital ses çıkışının dışında component olarak çıkış yok bildiğim kadarıyla. Mecburen sesi receiver dan almak zorunda kalıyorum. USB üzerinden film izlediğimde ise mecburen kulaklık çıkışına bağlıyorum ses sistemini. Ses menüsünde TV hoparlörünü kapalı pozisyona getirip bağlamayı dene. Belki o zaman amfiye verebilir.
-----------------------------Haklısın hocam, component olarak çıkış yok, AV1 (RGB) çıkışı kullanıyorum.
TV hoparlörünü kapalı pozisyona getırıp denedim ama yinede bi türlü sesi ampfi'ye aktaramadım :(
-
up! :(
-
En sağlıklı desteği, teknik servislerinden alacağına eminim. Mesai saatleri içerisinde bi ara, hal hatırlarını sor, yardımcı olurlar kanımca.
-
Hocam az önce benimkinin kullanma kılavuzunu inceledim. Audio out olarak optik çıkış vermiş. Senin verdiğin resimde rgb (monitör) çıkışının altındaki girişlerden ses veriyor. Ama ses sisteminin bunu desteklemesi gerekiyor. Hatta TV çalışırken o çıkışlara bakarsan lazer ışığı gibi yandığını göreceksin.
-
Optik çıkıştan kaliteli ses alabilirsin.Ama ses sisteminin de optik girişi olması lazım.