Led Televizyonu Monitör Olarak Kullanmak ?
-
Led televizyonlarda aynı görüntü uzun süre ekranda kalınca ekran yanması denilen olay oluyor diye biliyorum. Başlıkta dediğim olayı yapmak istiyorum fakat başlat çubuğu, sol üstteki kapat vs gibi ikonlar hep sabit kalıyor bildiğiniz üzere. Bunların ekrana bir zararı olur mu ?
-
bizim eczanede 1 pc böyle bağlı. ortalama günlük 5-6 saat açık kalıyor ve 2 3 yıl oldu sanırım bi problem olmadı duruyor hala.
-
ekran yanmasından kasıt nedir hocam ? bende öyle kullanıyordum suan tv sıyah beyaz gösterıyor bumudur yani
-
Bosluk bunu yazdı
ekran yanmasından kasıt nedir hocam ? bende öyle kullanıyordum suan tv sıyah beyaz gösterıyor bumudur yani

Ekranda eski görüntünün hayaleti kalıyor.
-
mkyb bunu yazdıBosluk bunu yazdı
Ekranda eski görüntünün hayaleti kalıyor.
Bildiğim kadarıyla bir tek o plazmalarda oluyor.
-
Hocam screen burn-in olayı artık eskilerde kaldı diyebiliriz. Eski crt ve plazma tip tv ve monitörlerde dediğin durum sık karşılaşılan bir sorundu.
LCD ve LED tvlerde artık bu tür problemler yok denecek kadar az oluyor.
Artık screen burn-in problemlerini elimine eden teknolojiler gelişti. En basiti pixel shifting denilen teknoloji ile senin gözünün hissedemeyeceği bir şekilde belli aralıklarla görüntü pixel olarak kaydırılıyor. Böylece sabit olarak bir yerde durmuyor.
Kısacası screen burn-in kafana takacağın bir problem değil artık.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam screen burn-in olayı artık eskilerde kaldı diyebiliriz. Eski crt ve plazma tip tv ve monitörlerde dediğin durum sık karşılaşılan bir sorundu.
LCD ve LED tvlerde artık bu tür problemler yok denecek kadar az oluyor.
Artık screen burn-in problemlerini elimine eden teknolojiler gelişti. En basiti pixel shifting denilen teknoloji ile senin gözünün hissedemeyeceği bir şekilde belli aralıklarla görüntü pixel olarak kaydırılıyor. Böylece sabit olarak bir yerde durmuyor.
Kısacası screen burn-in kafana takacağın bir problem değil artık.
Teşekkür ederim hocam doyurucu bilgi.