Lenovo G565 Ses Sorunu
-
hocalarım bilgisayarım ağırladığı için belki 4 5 ayda bir yaptığım klasik formatlama işlemini yaptım. bildiğiniz üzre win 7 bazı driverları kendi kuruyor. neyse dün hiç bi problem yoktu driverları kurdum hatta açtım dizi izledim falan. neyse bilgisayarı kapattım bilgisayar ilk güncelleştirmelerini yaptı. sonra sabah tekrar açtım ki ses yok. sağ alttaki ses ayarlama yerinde kırmızı bi çarpı var üzerine geldiğimde de "yüklü ses çıkış aygıtı yok" yazıyor. driver yükledim tekrar vs. ama yok. bilgisayarın içini açtım donanımsal bi sıkıntı mı oldu ses kartı mı sıkıntı yaptı diye kesinlikle yok. donanımsal bi sıkıntı değil. şimdide farkettim ki aygıt yöneticisindeki ses ile ilgili bastığım buton ile alt sekmesindeki realtek high definition bilmem nesi artık yok neden olur bu niçin olur nasıl düzelir ???
-
up.. yardım etcek yokmu yaaw
-
sürücüyü kaldırıp yeden kurmayı denedin mi? hocam eğer sorun olursa drivermax programını kurup dene
-
sürücüyü milyon kere kaldırdım kurdum olmadı. tekrar format atıyorum oluyo bi kapatıp açıyorum. yine patlıyo. drivermax ı bi deneyim hocam
-
bi virüs vardı, ses çalışmıyordu o girdiğinde, bence bi antivirüs programıyla güzel bi tarama yap. düzelebilir.
-
bütün bulgular BİOS'tan ses yongasını DİSABLE ettiğini gösteriyor.. Eğer durum buysa biosa girip ENABLE yapman lazım realteği yada herneyse markası :|
-
realtek in de sürücüsünü indir hocam google yaz lenovo g565 realtek driver öyle dene bi.
-
son durum ne?