Lenovo Laptop Görüntü Sorunu
-
Merhaba Arkadaşlar.
Bir lap var dün hiçbir şeyi yoktu birden mavi ekran ram hatası dedikten sonra bilgisayarı resetledim (ama hic okumadım dogru dürüst mavi ekranıda ) tekrar actıgımda ne bir ses ne bir görüntü ne imleç gelior ne bios hic bir sey yok...
Şaştım kaldım denemedigim sey kalmadı ramleri cıkardım değiştirdim yeniden taktım anakarta kadar acacam yalnız acıkcası laptop oldugundan ne yapacagımıda bilmiyorum...
Sorun nerde olabilir ekran kartı derseniz değişmiyormuş sanırım bu lanet laptop ların. İngilizce forumlardan arattım bir kaç sey buldum denedim yine aynı...
Herhangi bir fikir verebilecek arkadaş varsa şimdiden teşekkürler...
Markası Lenovo 3000 n200 bu arada garantide 2 ay önce dolmuş yoksa direk servise verecektim..
bir kez daha yazayım.
Bilgisayarı açıyorsun siyah bir ekran ne basta ram sayıyor ne bios hic bir görüntü ve bip yok imleç dahil..
-
Hocam Lenovo 3000 N200 serisinde ekran kartı haricidir.Bu bahsettiğin sorun ekran kartının bozulmasından kaynaklanıyor.Daha önce bir çok kez aynı arıza ile n200 serisi laptopu tamir ettik.
Eğer tamir ettirmek istersen bizimle ,iletişime geçebilrisin
-
Anladım nasıl göndercem usta kargo ilemi?
Maliyet ne olur birde onu söylersen cok ikrama geçer.
Teşekkürler bu arada.
-
Hocam ekran kartını çıkar, termal macununu sil o ortadaki chip'in üzerine saç kurutma makinasıyla 2-3 dakika sıcak hava tut. Sonra iyice bastır ve soğumaya bırak, yeniden termal macununu sür ve yerine tak...
Sorunu anlamak için harici bir ekrana bağla bakalım belki ekrandadır sıkıntı...
Genelde fırınlıyorlar ekran kartlarını, hocam aşağıda kendi laptopumun resmi var... Bozuldu en son gözümü karartıp yaptım şuan ondan yazıyorum :)

Harici ekrandaki görüntüsü...

-
dostum laptopu bilmedigimden nasıl bir donanımı var bu lanet ekran kartadamı termal sürülüyor acep? yoksa işlemcimi demek istedin yoksa..bilmedigimden soruyorum..
bu arada saol bilgi icin bu lanet laptop un ekran kartı cıkarmak icin komple sokmek gerekiyor..Normal masaüstü olsa her cıcıgını söker takarım sorun deilde bu lanet lenovo nun benim kullandıgım sürümün ekran kartları hepten sorunlu imiş nette gezince gördüm.
Bir bakem olmadı arkadasa yollayalım halletsinler..
Saolun arkadaslar..
-
Hocam bilgisayarda en çok ısınan iki parçadan biridir ekran kartı diğeri malum işlemci...
Öyle ekstra bişeye gerek yok sökmek için... Arkasındaki kapağı açın... Soğutucu fana (bilgisyarın yanında-arkasında) giden iki tane metal vardır muhtemelen, onlardan biri işlemcinindir diğeri ekran kartının, takip et genelde ortaya yakın olan işlemcidir diğeri ekran kartı. Üzerindeki vidaları aç sonra ısıyı ileten metali çıkar altında ekran kartında da muhtemelen vida vardır onlarıda aç ve masaüstündeki gibi normal slottan çıkar... O kadar zor bişey değil...
-
dostum saol deneyim bir eksik olma...
-
Siz fırınlayın ısıtın ısıtın anakartada zarar verin :)
Sonra biz tamircilere getirdiğinizde 100 liraya yapacağımız arızayı 300 liraya yapalım :)
-
Hocam garantisi warsa bi yetkile serwise götür derim ben onlar daha iyi yardımcı olacaklardır eminim.
kurcalama cok daha fazla bozmayasın pc'yi :)
-
gönder swordfish 'e halletsin kasma:)