Lenovo P70 Oreo ROM Hakkında Sorularım Var

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2011
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar daha önce buradaki konuda Oreo ROM yüklemek istediğimi belirtmiştim burada çözüm bulamayınca başka bir forumda da konu açtım orada yazılanlarla istediğim çözüme ulaştım.

     

    Sizlere bir kaç sorum var Android 8.1.0 ROM - lineageos 15.1-20180221 ile ilgili

     

    1. Kamera da, mesajlarda, hesap makinasında, saatte felan bazen uygulama durduruldu, bekle-kapatmaya zorla-yeniden başlatıncaya kadar gösterme uyarısı alıyorum. nedendir acaba?

     

    2. Bir arkadaşta gördüğüm huawei temasını beğendiğim için telefona ipohone teması yüklemek istedim (iphone yüklememin nedeni huaweinin teması aynı iphone gibi olmasıdır). Yükledim istediğim gibi olmadığından kaldırdım kaldırınca benim led bildirim ayarları gitti. Yani şarj olurken yada bir bildirim geldiğinde yanan led bildirimi tamamen hiç yanmaz konuma geçti bunu orijinal şekline getirebilmemin yolu nedir? (Bu arada Light manager ile şimdilik ışık sorununu çözdüm ama programsız haline getirmek istiyorum)

     

    3. Hoparlör ve konuşma (kulağa gelen) sesi çok az çıkıyor doğal olarak yükseltmenin bir yöntemi var mı? (forumlarda araştırma ile bulduğum geçici çözümümü yazayım root la viber4android i kurup ayararı karıştırarak yükselttim ama bazen tel durduk yere cırrrrrr diye ses çıkartıyor kapatıp açmam gerekiyor bu durumda + 5.1 ROM daki gibi mühendislik moduna giriş yapamıyorum 8.1 ROM da)

     

    4. EN ÖNEMLİ SORUNUM HALA ÇÖZÜM BULAMADIM. Genelde evde ve işte wifi üzerinden nete giriyorum ama ev iş arası ya da başka bir yere gittiğim de yani wifi den ayrılınca android 5.1 deki gibi mobil veri otomatik devreye girmiyor, ne yaptıysam buna çözüm bulamadım 5.1 de böyle bir sorunum yoktu bunda böyle bir sorun var çözümü nedir? (kendim açık olan mobil veriyi kapatıp tekrar açınca o zaman bağlanabiliyorum, kendisi otomatik tetikleme yani geçiş yapamıyor mobil veriye)


    İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2008
    Erkek

    Android ustaları görsün diye, yukarı çıksın konu.👍

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Custom romlar böyle yapacak bir şey yok hocam. Orjinal romun yerini hiç birisi tutmuyor. Bir tarafı düzeltiyorsun öbür taraftan patlıyor. Hele birde Mediatek işlemcili cihazlarda custom rom işi sıkıntılı. Mediatek kaynak kodlarını yayınlamadığı için başka cihazların romlarına bakarak rom yazıyorlar. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    Dostum böyle spesifik sorulara burada cevap bulma şansın düşük, p70 kullanan kişilerin olduğu bir yere sorman lazım.

    Yazdığın sorunlar genel custom rom sorunları olduğu kadar cihaz spesifik de olabilir (bknz led ışığı kernelden kontrol edilir kernel de cihaz spesifik compile edilir) 

    Bu sorduklarınin hepsi stabil sürümü çıkmamış rom sıkıntıları. Soracağın yerde indirdiğin yer olmalı. 


    Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2011
    Erkek

    deja-vu  sağolun hocam konu başında da belirtmiştim forumlarda sordum ama bana geri dönüş olmadığı için burayada yazmak istedim :)

    mkyb teşekkürler hocam malesef sorunlar mevcut. Siz belki bilirsiniz otomatik mobil i devreye sokan bir uygulama felan var mı ki? ( size soruyorum genelde tel üzerine bilgilendiricei paylaşımlarınız mevcut ondan)

     Jubei eyvallah hocam düşüncen güzel.


    İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
Toplam Hit: 970 Toplam Mesaj: 5
rom lenovo p70 oreo