Lenovo Thinkpad Serisi Kullanan Var Mı?
-
Lenovo Thinkpad E540 (İ5-4200M işlemci, 4GB ram , 500 gb sata, intel 4600 grafık kartı) almayı düşünüyorum.
Kullanan arkadaşlar varsa "ctrl" tuşu ile "fn" tuşunun yerleri nasıl ? ctrl en solda mı? ben solda olmasını istiyorum el alıskanlıgından dolayı.
Lenovo nun sitesindeki resimde ctrl sağda gözüküo ama kullanan arkadaslar cevaplarsa sevinirim.
ayrıca thinkpad serisinde ısınma sorunu var mı?
-
hocam
Aşağıdaki istatistiklere bir göz atmanı tavsiye ederim. G510 serisinde artı olarak 2gb ekran kartı artı 8 gb SSD gibi özellikler var ve fiyatı 1500tl civarında. hatta G510 un farklı modelleri var arkadaşım 1300tl ye aldı bir modelini. Genel özellikleri aynı. Senin tercih ettiğin laptop 2000tl yakın. Bence ortalama 500-600tl kar yapabilirsin.
Lenovo Ideapad G510 59 413784 Notebook
Notebook Markası : Lenovo İşlemci Markası : Intel İşlemci Modeli : 4.Nesil Intel® Core i5-4200M Çift Çekirdekli işlemci İşlemci Tipi : Intel Core i5 İşlemci Hızı : i5-4200M - 2.5 GHz Turbo Boost ile 3.1 GHz'e kadar İşlemci Cache : 3 MB Yonga Seti : Intel HM86 Ekran Boyutu : 15.6 Ekran Tipi : LED HD Ekran Çözünürlüğü : 1366x768 Ekran Kartı : AMD Radeon Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 2 GB Grafik İşlemcisi : AMD Radeon HD 8570M HDMI : Var Sistem Belleği : 4GB Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3 Max Bellek : 16 GB Disk Kapasitesi : 1 TB Optik Sürücü : DVD Multi Bluetooth : Bluetooth 4.0 Usb Portu : 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0 Klavye : Standart Q TR Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler Kart Okuyucu : 2-in-1 Kamera : hd kamera Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 8.1 Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil Notebook Ağırlığı : 2.60 Kg Garanti Süresi : 24 Ay Resmi Lenovo Servisi Hediye : Notebook Çantası Üretim Yılı : 2014, 2014, 2014
Lenovo ThinkPad E540 20C6003TTX NotebookNotebook Markası : Lenovo İşlemci Markası : Intel İşlemci Modeli : 4.Nesil Intel® Core i5-4200M Çift Çekirdekli işlemci İşlemci Tipi : Intel Core i5 İşlemci Hızı : i5-4200M - 2.5 GHz Turbo Boost ile 3.1 GHz'e kadar İşlemci Cache : 3 MB Ekran Boyutu : 15.6 Ekran Tipi : LED HD Ekran Çözünürlüğü : 1366x768 Ekran Kartı : Intel Ekran Kartı Belleği : Paylaşımlı Grafik İşlemcisi : Intel® HD Graphics Sistem Belleği : 4GB Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3 Max Bellek : 16 GB Disk Kapasitesi : 500 GB Optik Sürücü : DVD±RW Bluetooth : Var Klavye : Standart Q TR Kart Okuyucu : Var Kamera : hd kamera Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 7 Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil Garanti Süresi : 24 Ay Resmi Lenovo Servisi Hediye : Notebook Çantası Üretim Yılı : 2013
-
Hocam bende Lenovo Z500 var ctr tuşu en solda gayet de iyi kullanımı pili falan da iyi uzun gidiyor pek ısınma sorunu yok hocam.
JuMaN tarafından 09/Nis/14 12:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben freedos alıcam zaten burdaki linkte 1 500 tl
http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-thinkpad-e540-20c60043tx-notebook-fiyati,112554.html
burdaki linkte de 1 416 tl
http://www.pcdepo.com/lenovo-thinkpad-20c60043tx-notebook-urun11255.html
Özellikle thinkpad istememin nedeni klavyesinin cok rahat olması.Bugün istanbul bilişimden baktım sanırım tüm thinkpadlerde durum aynı hepsinde ctrl tuşu fn den sonra gelio.Özellikle LENOVO S431 modelinin klavyesi çok çok rahat aklınızda bulunsun 2000 tl 14 inç biraz ufak ama böyle bir yazma keyfi yok.Ama dediğin laptopuda alabilirim çünkü bu ctrl tuşunun yerine çok ayar oldum.
Birde hocam bu yazdığın 8 gb SSD olan kısım bilgisayar açılırken mi hızlı açılmasını sağlıyor acaba?Ne kadar performans farkeder.Linux yüklü olsa yinede o 8 gblık kısım hız konusunda artış sağlar mı?Yoksa sadece windows 8 e özel bi ayarlama mı yapmışlardır?
@juman
z500 e de bakıcam onunda klavyesine ısınamamıstım diye hatırlıorum ama dediğin gibi ısınma sorunu yoksa oda tercih edilebilir.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Birde hocam bu yazdığın 8 gb SSD olan kısım bilgisayar açılırken mi hızlı açılmasını sağlıyor acaba?Ne kadar performans farkeder.Linux yüklü olsa yinede o 8 gblık kısım hız konusunda artış sağlar mı?Yoksa sadece windows 8 e özel bi ayarlama mı yapmışlardır?
8gb SSD hocam windows a özel değil. her türlü sistem için performans sağlar. Şöyle söyleyeyim. Bu laptop üzerine kurulu bir win 8 sistem içerisindeki wmvare içindeki win7 gayet performanslı çalışıyor.
-
Acer E1-572G aldım. 1600 tl verdim.
i5-4200u 1.6 ghz turbo ile 2.6
amd r7 m265 2 gb ekran kartı
6gb ram
1 tb harddisk
işlemci u serisi olduğu için oyunlarda nasıl olucak bılemıorum artık klavyesı rahat oldugu ıcın bunu sectım.
windows 8 in key ini göremedim biosta ? suanki keyi bulduktan sonra windows 7 için kullanabılır mıyım acaba??
Hannibal_King tarafından 18/Nis/14 21:13 tarihinde düzenlenmiştir