folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Lenovo Yoga 3 Pro- Wifi Ve Donma Sorunu Çözümü



Lenovo Yoga 3 Pro- Wifi Ve Donma Sorunu Çözümü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    Merhabalar, epeydir devam eden problemimi bugün çözdüm, millet faydalanabilsin diye internette paylaşmak istedim en uygun platform da burası olduğundan konuyu açayımda internette arayan olursa sorununu çözsün stedim.

     

    Lenovo Yoga 3 Pro, Core M işlemcili, telefondan daha yavaş ama hafif ve incecik katlanabilir bilgisayarlar. Bunlarda kronik bir sorun olarak bazen Wifi görmüyor uzun süreli kullanımda da bilgisayarı hareket ettirince ekrana dokunanca yeri geliyo azıcık bir temasla bile bilgisayar donuyor ve power düğmesine basılı tutarak kapatıp açmanız gerekiyor.

    Sorun ise wifi adaptörüne bağlı iki kablodan birisi, katlanabilir olan bu cihazı katlarken ya da normal kullanımda bile belirli bir süre sonra yerinden çıkabiliyor, ya da hemen bitişiğinde, vidaya yada muhafazaya benzer anten demirine değdiği an kısa devre yapıyor.

    Çözümü basit: Wifi adaptörüne bağlı 2 kabloyu söktüm wifi kartını çıkarttım(resim 1. mavi, siyahı söktükten sonra çekmişim ikisi takılıyken nasıl değdiğini gösterecek fotom yok kusura bakmayın) iyice bir tozunu aldım geri taktım. Geri takarkende siyah kablonun dip kısmındaki metal yeri telefoncuların kullandığı yanmaz izole innncecik bir bantla kapladımki yanındaki vidaya değmesin(resim 2( kırmızı ile işaretli izole edilmiş hali, turuncu olan farkı görmeniz açısından). sonra geri taktım. Şimdilik bir sıkıntı yok bazen yine wifiyi görmediği oluyor açıp kapatınca çalışıyor, eski kısa devrelerin açmış olduğu bir problem sanırım. Ama istediğim kadar katlayayım ya da sarsayım bir çakma donma yom Allaha şükür.

    Sakın ola 2000 tl ye anakart değiştirtmeyin, eğer çözüm olmuyorsa bu wifi kartının yenisini çok ucuza bulabilirsiniz alın taktırın.

     

     

     

    Kasa nasıl sökülür bkz.

    https://tr.ifixit.com/Guide/Lenovo+Yoga+3+Pro+Wireless+Card+Replacement/88571?lang=en

     

    erebos tarafından 07/May/20 00:02 tarihinde düzenlenmiştir

    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 694 Toplam Mesaj: 1
lenovo yoga 3 pro