Lenovo Z580 Kasa Tamiri - Çözümü
-
lenovo z580 lerde neredeyse kronik olan bir problemin çözümünü anlatıyorum.
makinayı aldıktan 7-8 ay sonra sağ üst tarafta hafif kalkma başladı , gel zaman git zaman o iş büyüdü. daha önce kasayı söküp fanını temizlediğim içinde garantiden çıkmıştı. haliyle garantisi olmadığından kendim komple söktüm makinayı meğerse kasadaki vidaları tutan plastiklerin alayı kırılmış. epeydir laptopu masaüstü gibi kullanıyordum :) kapağını kapatmama çalışıyordum yoksa çatır çutur sesler geliyordu :)
dün
Space Tuşu Takıldı - Lenovo Z580
şu konumdaki olay vesile oldu, kasayı yine sökmüştüm bir tane uzun bir vida 2 tanede küçük vida ve ilacımız derbi yapıştırıcı aldıkmı bu işi çözüyoruz.
laptopun kendi vidaları küçük olduğından verimli olmayabilir. ben kendim kasa boyuna yakın bir vidayı köşeden taktım, 2 küçüğüde kasadaki kırılan yerlere attım. bu yapıştırıcı ile oraya yeni bir vida yuvası şekli verene kadar doldurdum. hele köşeyi komple deliği bununla doldurdum. üstüne spreyini sıktım 30 sn içinde taş gibi oldu. şimdi eski günlerdeki gibi açılır kapanır oldu.
googledan baktım kronik bir problemmiş bu. garantide kulanıcı hatası diye geri yollamış. ya sağlam kasa alacaksınız, nette 160-170 civarı ya tamir ettirceksiniz 70-80 arası yada 13 tl verip bu yöntemi yapabilirsiniz.
-
valla hocam ben haftada 1-2 tane tamir ediyorumdaa hızlı-co adı verilen bu yapıştırıcı kesinlikle tavsiye edilmez. menteşenin kasaya bindirdiği yük düşündüğünden fazla farklı bir malzeme var onunla dolgu yapmak lazım bu çok kısa süreli ve tekrar onarılmasını zorlaştıran bir çözüm. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM.
-
bladex38 bunu yazdı
valla hocam ben haftada 1-2 tane tamir ediyorumdaa hızlı-co adı verilen bu yapıştırıcı kesinlikle tavsiye edilmez. menteşenin kasaya bindirdiği yük düşündüğünden fazla farklı bir malzeme var onunla dolgu yapmak lazım bu çok kısa süreli ve tekrar onarılmasını zorlaştıran bir çözüm. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM.
Aynen bende tavsıye etmem bende hafta bı kac tane yaparım kırık laptıp ama bu yontem basarılı bır yontem degıldır kırılacaktır zamanla gene
-
haydaaa. bende güzel bi yöntem buldum diye seviniyordum :/
moralım bozuldu :/
-
bladex38 bunu yazdı
ee ustalar ne kullanıcaz peki?
-
erblood bunu yazdıbladex38 bunu yazdı
Aynen bu sorun bendede var lenovonun pcleri kozmetik açıdan berbat arkadaşlar :/
-
aynı sorun bendede var kasanın sağ üst tarafı dokunmatiklerin sağı kalktı. malı çok dandikmiş.
-
Bennim makina neredeyse 2 yıl oldu alalı çokda hard kullanıyorum ama daha ne bir çıkık ne bir sökük oluşmadı. belli bir seridemi sıkıntı var ola
-
EWELANCHE bunu yazdı
Bennim makina neredeyse 2 yıl oldu alalı çokda hard kullanıyorum ama daha ne bir çıkık ne bir sökük oluşmadı. belli bir seridemi sıkıntı var ola
z580 de var kronik.
-
FOXXLY bunu yazdıEWELANCHE bunu yazdı
z580 de var kronik.
Benimkide Z580 zaten
-
erblood bunu yazdıbladex38 bunu yazdı
Hocam alacagin malzeme 50 tl ayrica bulmakta sıkıntı tek kullanimlik diye birsey yok bunlarda ve cidden ince bir iscilik istiyor vida yerlerindeki pirinçlerin bir tanesi milim kaysa vida oturmaz bilen daha once yapmis birisi olursa daha saglikli olur bence. Biz ortalama 80-90 arasinda fiyat aliyoruz bu islemden. Kesinlikle bi tur yapistiricilar kullanmayiniz.