Lens Tavsiyesi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Şubat/2006
    Erkek

    Arkadaşlar bir yakınım lens kullanmak istiyor ancak astigmat nedeniyle tam uygun lens bulamayacağını söyleyenler olmuş sizden fikir almak istiyorum, aşağıda gözlük derecesi ile ilgili olan bilgilerin olduğu kağıdın resmini atıyorum, lenste herhangi bir sorun vs çıkar mı? Daha önceki kullanmış olduğunuz veya tavsiye ettiğiniz lens var mı?

     

    https://i.hizliresim.com/Z5Nzja.jpg


    Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Şubat/2006
    Erkek

    up


    Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek

    Hocam astigmat değeri (cyl) çok düşük. Ve sadece sol gözde var. Bana bir doktor bu astigmatım düşük olduğu için torik (astigmatlı lens almana gerek yok demişti) eğer uzaktan yazı okuması gerekmiyorsa, okulda tahta felan, direk düz lens alabilir. Düz lens alırken sol -0.75 iken -1 alsın. Düz lenste göz çapı BC ve sph göz numarası değerlerini yazman yeterli olaack. Ben şahsen öyle yapıyorum. problem yaşamıyorum sadece derste çok geriye oturursam tahta biraz bulanık görünüyor.

    Lens alırken önemli olan çöz çapı yani BC değeri. Bu reçetede BC değeri yok, şuan alacağı en pahalı lensi bile tavsiye etmem. Eğer yapabiliyorsa çöz çapını ölçtürsün. O değere en yakın olan lensi tercih edebilir. Benim göz çapım 8.10-8.2 filan ben o yüzden 

    https://www.lensoptik.com.tr/urunler/seffaf-lensler/acuvue-oasys

    bunun 8.4ını kullanıyorum cuk oturuyor. Bu arada konu açmadan önce arama yapsaydın bir konu vardı orada da bu yazdıklarımın aynılarını yazdım.  Ekstra açılmış konu olmazdı.


    ride or die..
Toplam Hit: 872 Toplam Mesaj: 3
lens tavsiye lens uyumu