Leptop İçin İşlemci Tavsiyesi
-
arkadaşlar ikinci el garantisi süren temiz bir leptop almayı düşünüyorum işlemci olarak Intel Core Duo 2.0 GHz ile 2,4 arası 1mb l2 cache bellekli bişi olsun yeter diye diyordum, ama ilanlara baktıgımda AMD 64x2 2.0 ghz 1mb l2 cache bellekli işlemcilerde bir hayli fazla bu amd den anlayanlar aradaki farki anlatabilirmi.
yani intel in hangi işlemcisine amd de hangi işlemci karşılık gelir.tabi leptoplarda.
-
Amd işlemcili laptop alınmaz.
-
Intel Pentium Dual-Core T3400 2.16GHz
-
işlemciye deilde chipsete bak
ne tür işlemcileri destekliyor mesela 965 chipset 1066 fsb ye kadar daul işlemcileri destekliyordu en son intelin sitesinde epey zaman
önce bakmıstım.celeronlu bile olsa alırsın sonra uygun fiyata dusurdunmu pentium bir işlemci yapiştirirsun
bende celeronlu almıstım.sonra c2d t5900 aldım cihaz dahada guzelleşti.
-
Hans bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------neden çünkü aşırı ısınır
-
mmrich bunu yazdı:
Hans bunu yazdı:
-----------------------------neden çünkü aşırı ısınır
-----------------------------amd o sorunu aşalı yıllar oldu?
-
Yok öyle bişi :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
Yok öyle bişi :)
-----------------------------ok o zaman ben bunca sene amd 3800den başlayıp 4 tane amd işlemci değiştirdim hepsini boşuna almışım baksana çok ısınıyormuş :/
-
uzun süre intel işlemcili laptoplar kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım..
fakat amd işlemcili laptoplarda nedense ya gereksiz ve olmaması gereken ağırlıklar ya da aşırı ısınma gördüm..
fakat masaüstü olayına gelince intel yerine amd derim :)
ve sonuç olarak bana kalırsa laptopta intelden desktop da amd den şaşma..
-
2 laptop değiştirdim amd ısınma yüzünden sen ya şanslısın ya da çok az kullaıyorsun laptopu
-
herkeze tşk ler.