Leyla İle Harun Resit
-
Mecnun`un Leyla'yi delidivane sevdiğini duyan Harun Resit Leyla'yı pek merak edermiş. Leyla ile Mecnun`un sevdasini kiskananlar bunu firsat bilip halifenin aklina girmisler. Ballandirdikca ballandirmislar; giderek meraki katlanmis halifenin, bildigi ne kadar Ali Cengiz oyunu varsa oynamis ki, Leyla'yi gormek icin.
En nihayetinde Leyla'yi bulup, halifenin sarayına getirmisler. Susleyip pusleyip halifenin karsisina cikarmislar. Ne var ki, Leyla pecesini cekince, Halife Harun Resid husrana ugramis. Sanilmasin ki Leyla cirkinmis. Ama oyle siradisi bir cazibesi yokmus acikcasi. Sayisiz diger kadin gibi o da noksanlari kusurlari olan bir faniymis iste.
Halife hayal kirikligini saklamamis. "Leyla Leyla dedikleri sen misin? "
Kendini her haliyle bilen ve ozune sevdali Mecnun`un aski yaninda, Halife`nin hevesinin cig kalisina gulmus:"Evet, ben Leyla'yim ama sen Mecnun degilsin; beni onun gozunden goremezsin. O yuzden aradigini bulamazsin, birak da yoluma gideyim " demis..
-
Elif Şafak aşk romanında geçmişti.
-
aynen bende orda okudum birde şuan hazreti musa ile hızır arasındaki hikayeyi arıyorum ama bulamıyorum oda çok güzeldi..