folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder LG Laptopu Açıldığında Parmak İzi Okuyucusu Devreye Sokulabilir Mi?

LG Laptopu Açıldığında Parmak İzi Okuyucusu Devreye Sokulabilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

byler lg laptop var bnde. parmak izi okuyucusu var. neden koydular bilmiyorum ama windows açılışında parola yerine parmak izi okuyucusunu devreye sokabilirmiyiz. biraz arastrdm ama sonuc elde edemedim. bnden baska kmse acmasın istiyorum şimdi babam şifreyi istiyo mecbur vermek zorunda kalıyorum bn evde yokken kmse acmasın istiyorum pc yi.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

denetim masası> kullanıcı hesapları sol tarafta olması lazım. Ama driverini yüklemişsen tabi. genelde kendi programından ayarlanıyor ama bak işte :)

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

KENDİ programını kurcaladım kendi parmak izimi tanıttım ama pc acıldığında nasıl sordurtucam onu bulamadım.  driver meselesini bi arastırıcam

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ATM-Skim
    ATM-Skim's avatar
    Erkek
    Hakkinen bunu yazdı

byler lg laptop var bnde. parmak izi okuyucusu var. neden koydular bilmiyorum ama windows açılışında parola yerine parmak izi okuyucusunu devreye sokabilirmiyiz. biraz arastrdm ama sonuc elde edemedim. bnden baska kmse acmasın istiyorum şimdi babam şifreyi istiyo mecbur vermek zorunda kalıyorum bn evde yokken kmse acmasın istiyorum pc yi.

neden koydular bilmiyorum ama---bn evde yokken kmse acmasın istiyorum pc yi

yukarida cevabini kendin yazmissin.

senden baskasi acmasin ve calinirsa eger kullanilmasin diye.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam önceki bilgisayarım ASUS N50Vn idi. Üzerinde parmak izi okuyucusu da vardı. Parmak izi okuyucusunu aktif edebilmeniz için onun programını açıp parmak izlerinizi tanıtmanız gerekiyor. Eğer programı elinizde mevcut değilse internetten aramanızı tavsiye edebilirim. Kullandığınız modeli kurcalama imkanım olmadığı için programını bulma konusunda tam yardımcı olamayacağım.

Yalnız ortada bir yanlış anlaşılma var. Parmak izi okuyucunuzu aktifleştirmeniz, her zaman şifreye gerek kalmaz anlamına gelmiyor. Parmak izi okuyucusunu atladıktan sonra şifre isteyebiliyor. Programına bağlı elbette, ama windows şifresini kaldırıp sadece parmak izi okuyucusu ile bilgisayarı kilitlemek programda ne kadar mümkün olur bilemiyorum.

Ayrıca şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Ben bilgisayarımı çok temiz kullandım. Bu sebeple diğer parçaları olduğu gibi parmak izi okuyucusunda da 3 senelik kullanımım süresince hiçbir sorun yaşamadım. Hatta şu anda da kullanılabilir durumda. Bilgisayarımın özellikleri istediğim performansı bana veremediği için bilgisayar değiştirdim. Parmak izi okuyucusu çok narin bir cihazdır. Bildiğim kadarıyla markalarına göre de kaliteleri değişebiliyor. Demem o ki, cihazını yalnızca parmak izi okuyucusunun eline bırakırsanız, bilgisayarınızı bir gün açamama ihtimaliniz bulunuyor. Hatta bazen parmak izi okuyucusu parmağınızı okusun diye fıtık dahi olabiliyorsunuz, kendimden biliyorum :) Ben parmak izi okuyucusunu kullanırken windows parolası ile birlikte kullanıyordum, bazen parmak izimi okutmaya üşenip şifre giriyordum.

Parmak izi okuyucusu varken kullanmak istemeniz doğal, bunu yapmayın diyemem. Ben size bir fikir daha sunayım, belki işinizi görür. ASUS, Toshiba gibi markaların yüz tanıma programları var. Girişte yüzünüzü kameraya tanıtıyorsunuz, sizin yüzünüzü görmeden açılmıyor. Kaydettiğiniz hali ile görmesi lazım malum, ama bana parmak izi yazılımından daha güvenilir gibi geldi. Yine de yüzünüzün bilgisayar tarafından tanınması ve windows başlatırken yüzünüzü tanımasını istemeniz konusunda yine fıtık olabilirsiniz. Yalnızca bir fikir.

Bana sorarsanız, en sağlamı windows parolası. Bilgisayarınızı siz yokken başkasının kurcalamasını istemiyorsanız, diğer kullanıcılar için şifresiz bir Misafir (Guest) hesabı açabilirsiniz. Böylelikle ne sizin bilgilerinize ulaşılabilir, ne de kullanacak diğer kişiler madur edilir diye düşünüyorum.

edit: imlâ hatası :P

RaNGeR tarafından 17/Kas/12 01:29 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1987 Toplam Mesaj: 5