Lg Nexus 4 Garanti Hakkında
-
Uzun süredir bi android telefon almak istiyordum,s3 mini'ye karar verdim derken bu telefon çıktı ve bunu almaya karar verdim.
Yurtdışında fiyatı 350 $. Türkiye'de 1400tl'ye satıyolar söyleyecek söz bulamadım..
Ancak şöyle birşey duydum lg'nin uluslararası garantisi varmış yani ben bu telefonu abd'den 350$a getirtirsem 100 lira pasaport kayıt dışında masrafı çıkarmı?
Ve bu uluslararası garanti meselesi nasıl lg'nin desteği sağlammı?
-
bildiğim kadarıyla 170 doları geçince mi ne gümrük vergisi olmuyo mu?
-
madem o parayı vericen normal galaxy s3 al
-
Gümrük vergisi hakkında bilgim yokta hertürlü daha ucuza denk gelir.
O parayı vereceğime niye s3 alayım hocam.
Telefon s3'ün yarı fiyatında ve özellikleri s3ten daha iyi durumda.
İşlemcisi ve gpu'su yeni nesil.
Bu telefonun rakibi s3 değil note 2dir. Ama o da çok büyük ben sevmem tablet değil telefon alıyorum sonuçta.
-
Lg online desteğe sordum. Sadece laptoplarda 1 yıl uluslararası garanti varmış.
http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1472473/lg-uluslararasi-garanti-kapsami-gecerli-degil
Bu şikayeti kim etmiş bilmiyorum ama almanya'daki yetkililerde burada geçeceğini söylemişler buradakilerde geçmez demişler.
-
Hangi ülkelerde 350 $ hocam keşke benim de tanıdık olsa da alsak buradakilere güç yetmiyor valla 1400 TL türkiyede verilmez.
-
ilk olarak yurtdışından alınan nexus 4 un turkiyede garantisi geçerli değil.
fiyat konusunda ise google play store da cihazı hiç kar etmeden satıyor 350$ + vergisi ile 400$ civarlarına geliyor ama belirttiğim gibi google kendi online mağazasında hiç kar etmeden satış yaptığı için bu fiyatlara tüketiciye ulaştırabiliyor. ülkemizde malesef google play store olmadığı için bu fiyatlar bize münkün değil..
cihazın avrupadaki perakende fiyatı 400 € civarında vergiler dahil ama bizdeki ötv + kdv + cihaz başına alınan kayıt ücreti ve diğer dolaylı vergiler avrupaya göre çok daha yüksek olduğu için 1400 tl gibi fiyatlara geliyor..
cihazı yurtdışından bir tanıdık vasıtası ile getirtebilirsen devlete kayıt ücreti 115.00 tl haricinde bir masrafın olmuyor..
tabi birde son 1 ay içinde yurtdışına giriş çıkış yapmış bir pasaport gerekiyor tanıdık varsa cihazın kaydını o pasaporta yaptırabilirsin eğer yoksa birde pasaport bulman gerekir :D oda 100.00 tl gibi bir rakama satılıyor piyasada :)