LG Teknik Servisi Hakkında Şikayetçiyim Ne Yapabilirim?
-
merhaba arkadaşlar biz media markttan LG çamaşır makinası aldık gelip kurdular.3-4 makina çamaşır yıkandıktan sonra makina (LE) diye bi hata verdi kullanım kılavuzuna baktım motorda aşırı yüklenme var arızasıymış talimatlarda makinayı fişten çıkarın ve servisi arayın yazıyodu aynen öylede yaptım.servis geldi bize öne sürdüğü bahane makinanın fişten çıkarılıp takılmaması gerektiğiymiş ara kablo kullanıyoruz biz tamam dedik makinanın yanına priz yaptırdık.Bu sefer arza bi daha verdi makina hiç çalışmaz oldu adam bi alet getirmiş voltajı ölçmek için bizim prizde 210 volt varmış makina 220 voltmuş :S öle saçmalıkmı olur yahu dedik makinanın motorunu açtılar.içinde vida unutulmuş o vidada motorda bi bobinaj telini kopartmış yedek parça getireceğiz dediler.1 hafta oldu ses yok gelicek gelicek diyolar.
1.sorum ne kadar süre içerisinde getirmeleri gerektiği?
2.sorum makinayı iade etmek için bi yol varmı?
3.sorum ilk arıza ile parçayı getirmeleri arasındaki süre 21 günü geçti bu bir koz olabilirmi?
4.sorum ben bu LG servisini ne yapayım ?
-
tüketici hakkına başvurcağını söyle
-
öyle bi korkutmak aklımda var zaten.
-
Burası türkiye amerikadan iphone alırsın türkiyeye gelirsin global garantisi olan cihaz türkiyede garanti dışı kalır .
-
tüketici haklarına başvur süründür ibneleri
-
sikayetvar'a yaz mutlaka etki eder.
-
LG nin Türkiye müşteri hizmetlerini ara ve üst kademeden birini istediğini söyle. Şikayetini ve memnuniyetsizliğini belirt, hukukcu olduğunu söyle ancak tehditkar konuşma. Sıfırı ile değiştirmeleri gerektiğini talep et. Ben arçelikten sıfır buzdolabı değiştirttim bu yolla.
-
garanti kapsamındaki ürünler için tamir süresi maksimum 30 gündür. eğer 30 iş gününden sonra tamir edilmediyse yeni ürünle değiştirilmesi gerekir. aynı sorun benim daha önce başıma geldi ve yeni bir ürünle değiştirildi.
hatta garanti belgesinde yazdığı şekliyle şöyleydi.
cihaz garanti kapsamı süresince aynı arızayı ikiden fazla verirse, cihazdan yararlanamama sürekli bir hale gelirse ve 30 iş günü içerisinde tamir edilemezse ürün yenisi ile değiştirilir.
-
coLdPriNCe bunu yazdı:
-----------------------------
garanti kapsamındaki ürünler için tamir süresi maksimum 30 gündür. eğer 30 iş gününden sonra tamir edilmediyse yeni ürünle değiştirilmesi gerekir. aynı sorun benim daha önce başıma geldi ve yeni bir ürünle değiştirildi.
cihaz garanti kapsamı süresince aynı arızayı ikiden fazla verirse, cihazdan yararlanamama sürekli bir hale gelirse ve 30 iş günü içerisinde tamir edilemezse ürün yenisi ile değiştirilir.
-----------------------------ki bu 30 iş günü yaklaşık 45 gün eder :)
-
livane bunu yazdı:
-----------------------------coLdPriNCe bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ki bu 30 iş günü yaklaşık 45 gün eder :)
-----------------------------45 günmüüüüüüüüüü yuh be napıcaz biz bu çamaşırları :S