Lightning Kablo Tamiri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Müritler merhaba, geçen gün arkadaşa gitmiştim. Teli şarja takacaktım kablo istedim söve söve getirdi. Bi çanta dolusu hafif kopuk arızalı vb çoğunluğu orjinal yaklaşık 15 kablo verdi. Ganimet gibi geldi bana aldım hemen tamir ederim diye.

    Şöyle bir problemim var kabloların çakma olanları kolay 4 renk 4 uç, ama orjinal olanlar 6 7 uçlu. 3 renkli 3ü de gri, USB soketinde 4 lehim yeri var ama kablo 6 uçlu. Nette baya bakındım 2 gündür ama grileri ne yapacağımı çözemedim yardımcı olabilecek var mı?

    yerli yabancı video forum vb baktım ama bulamadım.

    Beyaz yeşil kırmızı ve 3 adet gri uç var. Siyah yok. Grileri birleştirip ve tek tek siyah yere lehimledim ama şarj olmuyor. Sadece Aksesuarları kullanmak için ekran kilidini açın diye uyarı geldi.

    Fotoları atıyorum;

    orjinal kablo içi 

    https://prnt.sc/10wdvzg

    orjinal usb ve lightnin ucu

    https://prnt.sc/10wdxgr

    çakma kablo içi

    https://prnt.sc/10wdy8u

     

    kablolar 100er cm, hasarlı yerleri kesince geriye 60 65cm kaldılar ve çok kısa geliyor. O yüzden 2 3 tanesini birleştirmek istiyorum.

    Bu orjinal kabloların 3 gri ucunu napcam? çakmayla birleştirecek olunca 3 renk tamam ama siyaha ne bağlayacağım?

    3 griyi birleştirip siyaha bağladım olmadı, grileri tek tek siyah ile denedim gene olmadı.

    bir de orjinal kablonun en dışın bir içinde gri örgü gibi bir sarılı şey var. onun şarjla bi alakası var mı? Yoksa sadece dayanıklı olması için mi koyulmuş?

     

    Son sorum: iphone 7 pil sağlığı 92, gece yatarken wifi lte bluetooth konum vb her şey kapalı şarj %75 - 80lerde yatıyorum. 7 saat sonra kalktığımda şarj %30 40 lar düşmüş oluyor. Tekrar şarj edip işe gidiyorum gelince bir bakıyorum gene %40larda. Çok yoğun da kullanmıyorum. Pil ekranını atıyorum aşağıya ekran vb her şey kapalıyken kendi kendine düşmüş. Kullanımda sadece 1 dklik aralıkta %100 siri görünüyor.başka uygulama görünmüyor. Siriyi de kullanmıyorum ayarlar vb her yerden de kapattım ona rağmen çıkmış.

    pil:

    https://prnt.sc/10we6yk

    şimdiden teşekkürler.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    50 lira için uğraştığına değmez. TTec marka kablo al geç. Plastik olanları 30 lira, hasır kablo ve metal uç olanları 50 lira. F/P kablosu iPhonelar için.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    o kabloların hepsini çöpe at uğraştığına deymez

    en kolay orjinal kablo bozuluyor uzak durun

    ttec allumi serisi iyidir

    lisanslı philips belkin çok çok iyidir ömürlüktür.

     

    PanxeR tarafından 26/Mar/21 21:38 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Teşekkürler görüşleriniz için burda amacım 30 40 lira mevzusu değil :D bi çanta kablo var değerlendirmek istiyorum. Belkin baseus ttec apple ve bir çok da çakma kullandım. en kralı bile 7 8 ayda bozuldu. bozuldu dediğim hafif kırılma. çünkü bazen gün içerisinde 10 defa şarja tak çıkar yapmam gerekiyor. bükülüyor falan.

    tabi aldığım en pahalı kablo 70 80 liraydı daha pahalı olanları denedim. belki 150 200 liralık olan 3 sene gidecek bilmiyorum onları. zaten bi kabloya da 200 lira vermem. 8 liraya aldığım micro USB kablo 5 yıldır sorunsuz. lightninglerde rastlamadım hiç. o yüzden bunları değerlendirmek istiyorum.

Toplam Hit: 880 Toplam Mesaj: 4
iphone pil kablo koptu batarya lightning